Хроніка 43/2018

Хроніка 43/2018

У ДТП БІЛЯ КИЄВА ЗАГИНУЛА УРОДЖЕНКА НОВОГРАДА — МАРИНА ПОПЛАВСЬКА, ЗІРКА «ДИЗЕЛЬ ШОУ»
Марина Поплавська, зірка «Дизель шоу», трагічно загинула в автокатастрофі 20 жовтня на Житомирській трасі, де автобус із акторами влетів у вантажівку. Смертельна аварія сталася в Київській області біля с.Мила.
У суботу, 20 жовтня, під Києвом сталася дорожньо-транспортна пригода, в якій зіткнулися автобус «Неоплан» з артистами «Дизель шоу», що поверталися з концерту у Львові, і вантажівка «DAF». Аварія сталася вранці на Житомирській трасі, в 15 кілометрах від Святошинського району столиці.
Внаслідок ДТП загинула талановита гумористка Марина Поплавська.
Марина Поплавська народилася 9 березня 1972 року в місті Новограді-Волинському, де провела все дитинство. Вона мріяла працювати з дітлахами і після закінчення школи вступила в Житомирський державний університет імені Івана Франка. Потім пішла працювати у 33-ту школу викладачем української мови та літератури і отримала 23 роки стажу.
Ще в студентські роки Поплавська стала лідером команди КВК «Дівчата з Житомира». Її запам’ятали завдяки всюдисущій харизмі, самоіронії і блискучому почуттю гумору, які і допомогли майбутній зірці потрапити на телебачення. Жінка отримала пропозицію від російського телеканалу НТВ і стала ведучою програми «На трьох».
Справжня слава прийшла до Марини Поплавської після участі в «Дизель шоу», яке вийшло на екрани в 2015 році.
Як відомо, зірка була одружена і не мала дітей.
Практично все життя Поплавська присвятила педагогіці, а вільний час проводила з племінниками. Крім цього, гумористка нерідко приходила до школи й ділилася з учнями енергією, любов’ю і дотепними жартами.
04141.com.ua

ЗУХВАЛИЙ ДОМУШНИК ЗМУСИВ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ СТРІЛЯТИ ПО ЙОГО АВТО
20 жовтня на автодорозі «Виступовичі — Могилів-Подільській» патрульні, застосувавши зброю, примусово зупинили автомобіль «Nissan Maxima». Його водій проігнорував їх вимогу про зупинку та намагався втекти. Оперативники кримінальної поліції ГУНП затримали чоловіка, який обгрунтовано підозрюється у причетності до крадіжок з осель житомирян.
29-річний затриманий є уродженцем та громадянином держави кавказького регіону.
— За нашою інформацією, за декілька годин до затримання він вчинив дві крадіжки з квартир жителів обласного центру, — розповів начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко. — Окрім того, його розшукували наші львівські колеги за вчинення грабежу, поєднаного з проникненням у приміщення.
Відтак, коли патрульні подали підозрюваному, який рухався уже на виїзді з обласного центру, знак про вимогу зупинити його автомобіль, чоловік лише додав швидкість.
У ході переслідування, враховуючи, що підозрюваний своїми діями створював загрозу для інших учасників дорожнього руху, патрульні застосували службову зброю для примусової зупинки «Nissan Maxima». Було здійснено кілька пострілів, два з яких — попереджувальні вгору.
Поблизу с.Хажин Бердичівського району Житомирщини водій таки змушений був зупинитись через пошкоджене поліцейськими колесо і кинувся тікати пішки. Оперативники кримінальної поліції ГУНП затримали чоловіка, а на місце події прибули слідчо-оперативні групи Головного управління НП та Житомирського відділу поліції. У ході огляду було вилучено викрадені з осель житомирян речі та інші свідчення протиправної діяльності.
Підозрюваного затримано у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Досудове розслідування розпочато за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Триває встановлення всіх обставин.
За сукупністю учинених злочинів затриманому може загрожувати покарання у вигляді ув’язнення на термін до 8 років.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ПОЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА НА ХАБАРІ ЗАСТУПНИКА КЕРІВНИКА ОДНІЄЇ З МІСЦЕВИХ ПРОКУРАТУР
Оперативники Управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Генінспекції Генеральної прокуратури України викрили у хабарництві посадову особу прокуратури області.
У межах провадження було встановлено, що заступник керівника однієї з місцевих прокуратур за прийняття певних процесуальних рішень вимагав неправомірну вигоду.
Так, правоохоронці задокументували, що за зміну правової кваліфікації злочину вимагав від адвоката обвинуваченого 2 тисячі доларів США. Зокрема, громадянин обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 187 (Розбій) КК України, а за дві тисячі доларів США «винагороди» відповідатиме перед законом за вчинення шахрайства (стаття 190 КК України). Санкція даної статті передбачає більш м’яке покарання, аніж санкція статті 187 КК України.
18 жовтня оперативники Управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Генінспекції Генеральної прокуратури України затримали заступника керівника прокуратури одного з міст області під час одержання ним неправомірної вигоди.
Досудове розслідування проводиться за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Департамент захисту економіки Національної поліції України

ЖИТЕЛІ ЗДАЛИ ПОНАД 180 ОДИНИЦЬ ЗБРОЇ І БІЛЬШЕ 1250 БОЄПРИПАСІВ
Серед зданих до поліцейських підрозділів небезпечних предметів — протипіхотна міна та півтора десятки снарядів часів Другої світової війни, нарізна вогнепальна зброя і набої до неї. Про проміжні результати проведення у регіоні місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів і вибухівки розповів заступник начальника ГУНП Артем Лисогор.
Місячник добровільного роззброєння на Житомирщині, як і по всій Україні, триває уже понад 2 тижні. Для громадян, які мають у володінні незареєстровані небезпечні предмети, — це гарна нагода позбавитися їх без будь-яких наслідків для себе.
— Із початку проведення місячника до підрозділів поліції вже здано 139 мисливських гладкоствольних рушниць, 10 одиниць саморобних зразків тощо. Окрім того, маємо 14 одиниць зброї тих видів, які використовуються Збройними Силами України. Загалом здано 206 одиниць зброї та спецзасобів і понад 1250 боєприпасів, найбільше серед останніх — армійських зразків, — повідомив заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.
Значна частина від зданого — це старі речі, які нові власники знайшли на горищах сільських обійсть, у гаражах, або виявлені у лісах чи полях зразки часів Другої світової війни.
Поліцейські закликають громадян серйозно ставитися до питань власної безпеки, що багато в чому залежить від наявності у них зброї, боєприпасів і вибухівки. Також нагадують, що незаконне поводження з ними, за чинним кримінальним законодавством, карається позбавленням волі на термін від 3 до 7 років. Втім, уникнути відповідальності громадяни можуть упродовж місячника добровільного роззброєння, принісши до органів внутрішніх справ незареєстровані небезпечні предмети.
КЕРІВНИК ПОЛІЦІЇ ЖИТОМИРЩИНИ ПРОВІВ ЗУСТРІЧІ З ГЛАВАМИ ПРАВОСЛАВНИХ ЦЕРКОВ РЕГІОНУ
Начальник Головного управління Національної поліції в області В’ячеслав Печененко провів робочі зустрічі з митрополитом Житомирським та Новоград-Волинським Никодимом та єпископом Житомирським та Овруцьким Паїсієм. Предметом обговорення стало об’єднання зусиль у недопущенні розпалювання конфліктів та ворожнечі на релігійному грунті.
Настоятелі конфесій Житомирської єпархії Української православної церкви Київського та Московського патріархатів висловили підтримку керівникові поліції щодо недопущення будь-яких провокацій, пов’язаних із віросповіданням жителів регіону.
— Поліція — поза політикою та поза релігією, наше завдання — забезпечити безпеку, правопорядок та спокій громадян, однак ми розуміємо, що підтримка всіх зацікавлених сторін у цьому нам необхідна і важлива, — звернувся до керуючих єпархіями начальник ГУНП В’ячеслав Печененко. — У нас є чітке розуміння, що, відповідно до Конституції України, кожен громадянин має право на свободу віросповідання та жодна релігія не є у нашій державі обов’язковою.
Відтак очільник поліції повідомив про превентивні заходи правоохоронців, аби попередити можливі провокації з боку певних сил у суспільстві та не допустити будь-яких протистоянь.
— У нас достатньо сил та засобів, аби адекватно реагувати на ситуацію та остудити «гарячі голови» у межах повноважень, наданих поліції законом, — сказав В’ячеслав Печененко. — В області — близько 670 культових споруд української православної церкви обох патріархатів і поліція моніторить ситуацію довкола них, аби за необхідності вчасно діяти. Але все ж ми сподіваємось і віримо у толерантне та виважене вирішення усіх питань.
Відділ комунікації поліції Житомирської області