На чемпіонат України з боксу поїхали лише троє. Іншим не знайшлося фінансування…

На чемпіонат України з боксу поїхали лише троє. Іншим не знайшлося фінансування…

«Витрати на поїздку одного спортсмена складали біля 3000 грн. На команду необхідно було 24 тисячі. Це — не просто турнір, це — чемпіонат України! Щоб туди потрапити, потрібен не один рік тренувань, перемоги на підготовчих турнірах. Зрештою — пройти відбір на чемпіонаті області. А в підсумку не всі можуть поїхати на чемпіонат України через недофінансування. Для чого тоді прагнути виступати за наше місто?!» — цього разу не тільки про перемоги (хоча вони є) розповів «Звягелю» після повернення зі змагань Леонід Плісак, старший тренер збірної Житомирської області з боксу, президент Новоград-Волинської міської федерації.
На чемпіонат України серед юнаків 2005-2006 р. н., що проходив у м. Покровськ Донецької області, пройшли відбір вісім боксерів із Новограда-Волинського. Тобто, ті, хто напередодні переміг на обласному чемпіонаті в Чоповичах. Утім, через недостатність фінансування, спробувати сили на чемпіонаті України змогли лише троє…
«Повинні були їхати діти зі школи-інтернату, але не поїхали через нестачу коштів. Усі витрати — за власний кошт, що не всі можуть собі дозволити. А фінансування з боку міського бюджету немає. У підсумку одиниці стають чемпіонами України. А потенціал є у багатьох. Але, на жаль, наші чиновники не люблять спорт. Із таким підходом у нас не буде чемпіонів України та Європи!» — додав Плісак.
Найкраще досягнення цього разу — у Максима Тишинського, учня ЗОШ №9, який став срібним призером. У фіналі поступився харківському боксеру.
Святославу Бірюку (ЗОШ №8) не вистачило однієї перемоги, щоб потрапити у призери. Також 4-5 місце посів Максим Місюра (ЗОШ №8).
Загалом у турнірі, що проходив на Донеччині, взяли участь 400 боксерів з усієї України.
«Попри те, що ми займаємося не в спеціалізованому залі боксу, попри відсутність фінансування, ми демонструємо гарні результати! Висловлюємо сподівання, що міські чиновники і меценати звернуть увагу на бокс. Бо, доки йде час і нічого не змінюється, ми втрачаємо потенційних переможців. У тренерів можуть опуститися руки. Адже для чого виховувати молодого спортсмена, якщо немає можливості взяти участь у чемпіонаті?» — зазначив Леонід Плісак.
Невдовзі у звягельських боксерів — черговий чемпіонат України. Цього разу — в Одесі, серед юнаків 2003-2004 р.н. Замість восьми спортсменів вирушать троє: чемпіон України, фіналіст Європи Олексій Плісак, а також Іван Чирко та Іван Ковальчук.
А 6 листопада у Житомирі відбудеться чемпіонат України з боксу серед молоді.
Підготував Олег БРЮХАНОВ