Нічия у районному дербі — на користь… команди з Радомишля

Нічия у районному дербі — на користь… команди з Радомишля

Новоградський «Звягель» і городницьке «Полісся» розписали «суху» нічию у матчі передостаннього туру чемпіонату Житомирської області з футболу. Цим результатом вони наблизили головного конкурента — «Полісся» зі Ставків Радомишльського району — на відстань півкроку до чемпіонства.
Районне дербі відбулося 20 жовтня у Новограді на стадіоні «Авангард». Обидві команди мали підтримку на трибунах, проте за понад 90 хвилин гри спромоглися лише на один по-справжньому небезпечний удар у площину воріт. Під завісу матчу «Звягель» розіграв комбінацію, наслідком якої став удар із меж штрафного майданчика — голкіпер «Полісся» був на висоті і перевів м’яч на кутовий.
Решту ігрового часу на полі точилася боротьба без моментів. Позиційну перевагу мав «Звягель». Городницька команда діяла на контратаках із застосуванням довгого пасу на нападника.
Обидві тактики голами не увінчалися, чим, певно, потішили любителів футболу у Ставках. Їхнє «Полісся» вдома завдало поразки ФК «Бердичів» — 5:2 (хоча й поступалося по ходу гри у два м’ячі). І тепер має аж три очки гандикапу перед «Звягелем», який залишився на другому місці турнірної таблиці.
Щоб стати чемпіоном, «Поліссю» зі Ставків достатньо нічиєї у грі з коростенським «Малом». Чи буде достатньо вмотивований на боротьбу «Мал», який лише на одне очко відстає від третього і на два — від другого місця, це питання наразі є головним для звягельських уболівальників.
Щоправда, «Звягелю» для того, щоб зберегти друге місце, потрібно в заключному турі вдома, 27 жовтня, перемагати непоступливу «Фортуну» з Андрушівки. Бо в спину дихають сусіди з Городниці, які майже напевне візьмуть три очки із СДЮСШОР «Полісся» (Житомир).
* * *

27 жовтня у м.Чуднів відбудеться фінальна частина першості області з футболу. У матчі за третє місце, об 11:30, зіграють ФК «Арсенал-ДЛГ» (Овруч) і ФК «Агролайф» (Попільнянський район). У фіналі, о 13:30, за звання чемпіона першої ліги поборються ФК «Керамік» (Баранівка) і ФК «Сокіл» (Житомирський район).
Відзначимо, що напередодні визначилися фіналісти першості Житомирської області сезону 2018 року. Команда «Сокіл» із Житомирського району з рахунком 2:0 перемогла «Агролайф», а баранівський «Керамік» лише у додатковий час здолав овруцький «Арсенал-ДЛГ».
Олег БРЮХАНОВ