Дякуємо за доброту!

У світі існує 2500 мов, але є ще одна — погляду і жестів. Люди з проблемами слуху нічим не відрізняються від інших, лише не можуть чути, а, отже, їх життя ускладнюється в сотні разів…
Із 24 по 30 вересня у світі проходив тиждень глухих під гаслом: «З жестовою мовою усі беруть участь!» Щорічно, в останню неділю вересня, відзначають Міжнародний день глухих. У цьому році — разом із 10-им ювілейним міжнародним тижнем глухих, відтоді, як Україна підписала Конвенцію ООН про права людей з інвалідністю, що передбачає захист і забезпечення рівного здійснення усіма особами з інвалідністю прав й основоположних свобод, а також формування поваги до людської гідності цих громадян. В Україні більше 3-х мільйонів людей з інвалідністю.
Новоград-Волинська територіальна організація глухих 6 жовтня провела захід під гаслом: «УТОГ єднає усіх», і до Міжнародного дня людей похилого віку під гаслом: «Вам — наша увага і турбота!».
Вдячні депутату міської ради, начальнику ОСББ «Вікторія» Катерині Лавренчук, яка надала в оренду приміщення для нашої організації.
Був гарний осінній сонячний день, зібралося багато людей із дітками. З подарунками до нас завітав депутат міської ради Андрій Войтович. Не перший раз він зі спонсорами проявляє увагу до нас.
Вдячні людям, котрі проявляють увагу до нашої категорії. Це — люди з великим серцем. Представник громадської організації «Гармонія+» Людмила Харченко 27 вересня організувала благодійну, незабутню подорож у Рівне, за підтримки німецької організації «Kinderhilfe Ukraine Zhein-Nekar fur Novograd-Volynskij e.V» і ПП «Бісквіто-Мілк». Наші люди з дітками побували в зоопарку, їздили в шикарному 2-поверховому автобусі по місту, заїхали у кафетерій, у Корецький монастир, помолилися за мир в Україні та у всьому світі. Приїхали задоволені і щасливі.
Небайдужі представники департаменту управління праці і соціального захисту населення — Лілія Хрущ та її команда, колишній заступник міського голови Лариса Шутова, яка зробила багато хороших справ, щоб підтримати нас, була частим гостем на заходах УТОГу. Дякуємо директору газети «Звягель» Тетяні Усенко, яка йде в ногу разом із нами з 2010 року — передплачує для ветеранів газету «Наше життя».
Усім вам низький уклін за небайдужість! Бажаємо здоров’я, благополуччя, добробуту, натхнення, щоб в Україні люди жили краще, щоб скоріше настав мир!
З повагою М.ШЕВЧЕНКО, голова ТО УТОГ