Через необлаштовану зупинку на «Смолці» люди стрибають з автобусів і падають

Через необлаштовану зупинку на «Смолці» люди стрибають з автобусів і падають

У редакцію «Звягеля» вже вдруге зателефонувала жителька мікрорайону «Смолка» Раїса Ковальова і розповіла, що мешканці давно нарікають на незаасфальтовану зупинку на вулиці Гетьмана Сагайдачного, що біля костелу.
З приходом дощової осені проблема виринає на поверхню негараздів мікрорайону. Якщо зупинки, на яких розташовані магазини, влада зобов’язала підприємців-власників облаштувати, то «непристроєні», як згадана вище, — залишаються у жалюгідному вигляді.
За словами нашої читачки, тут пасажирам доводиться стрибати, щоб потрапити в автобус чи вийти з нього: «Не вийти і не зайти — води на зупинці, після дощу чи взимку, коли тане сніг, — по кісточки. Я особисто падала під автобус, коли сходила, через те, що дорога вища зупинки. Як навесні танув сніг, то зупинка була заповнена водою і доводилося виходити на проїжджу частину. Сісти старим людям теж немає як — лавка постійно у пилюці, що підіймається з відсіву, яким засипали зупинку. Ще на початку минулорічної зими ми зверталися у міську раду, ходили у комунальне управління, до міського голови — досі немає реакції».
Керівництво міста наголошує, що з подібними проблемами мешканцям мікрорайонів слід звертатися, у першу чергу, до депутатів на своїх виборчих округах, адже саме їх люди обирають для вирішення локальних проблем. На цій ділянці «Смолки» — новий депутат, котра нещодавно приступила до обов’язків. Ми запитали Дарію Кострицю, на якому етапі вирішення проблема зупинки біля костелу. Ось що вона відповіла:
— Кошти, що були виділені на наш виборчий округ із місцевого бюджету, вже використані попереднім депутатом на водопровід по вулиці Штепіна. На жаль, я сьогодні залишилася без коштів на своєму окрузі. Зверталася щодо згаданої зупинки у житлово-комунальне господарство, там про цю проблему знають. У нас була розмова з депутатом Віталієм Табалюком із ТОВ «Новоград-Волинські шляхи» — він пообіцяв виправити ситуацію, заасфальтувавши зупинку за кошти підприємства. Я тримаю це на своєму контролі.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА