Перегони на бездоріжжі: екстремальне ралі звягельчан і ємільчинців

Перегони на бездоріжжі: екстремальне ралі звягельчан і ємільчинців

Існує певна когорта людей, котрих не дратують погані українські дороги. Вони, навпаки, шукають бездоріжжя, насичене перепонами, аби влаштувати на ньому перегони. Мова йде про прихильників одного з найекстремальніших технічних видів спорту — офф-роуду (у перекладі з англ. «оff-roаd» — бездоріжжя). У великих містах для тренувань з’являються офф-роуд-клуби, а європейці, уявіть собі, заздрять нам, бо такого бездоріжжя, як у нас, у Європі не знайдеш.
Екстремальні змагання «Ємільчине. Off-roаd-2018» нещодавно влаштували наші сусіди — до Дня козацтва.

На патріотичні перегони, з прапорами і козацьким духом, запросили новоград-волинців.
Подібні автопробіги болотами, лісами і полями — це не офіційні заходи з нудними «паперовими» промовами. Такі видовищні дійства відбуваються без краваток і зручностей, і вагу тут мають не посади та портфелі, а ризик, адреналін та бруд з-під колес позашляховиків. І, звісно, спортивний азарт, у якому й змагалися учасники перегонів із Новограда-Волинського та Ємільчиного.
Участь взяли сім екіпажів з Новограда і два десятки ємільчинських автолюбителів. Зустрілися у центрі селища та колоною позашляховиків вирушили на бездоріжжя. «До фінішу доїхали всі живі і здорові! Є переможці, але переможених немає!», — повідомляє офіційна сторінка Ємільчинської селищної ради.
Цікавим заходом завдячують молодому ініціативному селищному голові — Сергію Волощуку. Погодьтеся, нестандартна ініціатива, як для чиновника. Спортивне дійство у Ємільчиному вже проводили торік, планують зробити його традиційним, адже у сусідів захід користується успіхом.

«Враження — супер, — розповів «Звягелю» автолюбитель і байкер із Новограда-Волинського Ігор Мартинюк. — Завданням було доїхати до кінця дистанції з мінімальними втратами. При цьому, бажано, випередити суперників, проте головне — зуміти подолати маршрут. І хоч на цьому шляху виникали складні ситуації, адже маршрут бездоріжжям лихий, ми усі один одному допомагали. У новоградців машини були добре «заряджені», тому у нас було менше проблем. Та й до таких перегонів ми готові, адже часом на вихідних влаштовуємо схоже, об’їздили увесь район.
Про складність подібних маршрутів говорить не кілометраж перегонів, а затрачений на них час. 20 кілометрів складного пробігу довелося долати близько чотирьох годин. До фінішу і чоловіки, і машини дісталися брудні, змучені, але задоволені. Після змагань автолюбителів-екстремалів пригощали ухою та кашею, активних учасників відзначили подяками та призами.
Юлія КЛИМЧУК
Фото з мережі