Хроніка 44/2018

Хроніка 44/2018

ПОЛІЦІЯ РОЗШУКАЛА ЗНИКЛУ ЖИТЕЛЬКУ РАЙОНУ
Поліцейські Житомирської області розшукали жительку с.Тальківка Новоград-Волинського району, яка 11 жовтня поїхала до лікарні з маленькою дитиною та зникла.
Про це розповіла керівник прес-служби ГУ Нацполіції у Житомирській області Алла Ващенко.
«Місце перебування жінки встановлено. З нею наразі спілкуються правоохоронці. Розшукали її з дитиною в Рівненській області», — розповіла Алла Ващенко.
04141.com.ua

У БЕРДИЧЕВІ ПОЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА ПІДОЗРЮВАНОГО У РОЗБЕЩЕННІ 11-РІЧНОЇ ДІВЧИНКИ
Про це на прес-конференції 26 жовтня повідомив начальник Головного управління Національної поліції Житомирщини В’ячеслав Печененко. Нині 56-річному чоловікові оголошено про підозру у вчиненні злочину.
— До поліції 16 жовтня звернулася мама дитини із повідомленням про вчинення розпусних дій відносно доньки тренером спортивної школи, — повідомив В’ячеслав Печененко. — На щастя, вона не дала цій події розголосу, тому це дозволило нам провести низку слідчих заходів та відповідним чином зафіксувати протиправні дії чоловіка.
У рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.156 (Розбещення неповнолітніх) КК України, поліцейські задокументували причетність 56-річного чоловіка до вчинення розпусних дій відносно 11-річної дитини.
25 жовтня його було затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
Нині чоловікові оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Поліцією ініційовано перед судом обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Законодавством вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку, карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
ПІД КОЛЕСА АВТОМОБІЛЯ ПОТРАПИЛА ЖІНКА
Дорожньо-транспортна пригода, у якій травми отримала жителька району, сталася 24 жовтня, близько 20:50, по вул.Шевченка у Новограді-Волинському. На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції.
Попередньо, водій автомобіля «Renault», 48-річний житель райцентру, здійснив наїзд на жінку-пішохода, яка перетинала проїжджу частину.
У результаті ДТП, 29-річна жителька району, отримала травми та була доставлена до травматологічного відділення міської лікарні. Поліцейські з’ясовують причини та обставини події.
УГОНЩИК «ВАЗІВКИ» ПОТРАПИВ У ДТП І БУВ ЗАТРИМАНИЙ ПОЛІЦІЄЮ
\"ХронікаПодія трапилась уранці 23 жовтня. Чоловік викрав чужу автівку з парковки в обласному центрі і виїхав нею з міста. Однак подолав лише 40 км і потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. Нині поліція з’ясовує обставини та перевіряє особу викрадача.
Близько 7 ранку до Житомирського відділу поліції зателефонував 39-річний житомирянин із заявою про угон його автомобіля «ВАЗ-21063». Під час спілкування із заявником поліцейські з’ясували, що автівка була припаркована біля центрального ринку.
Опитавши людей, правоохоронці знайшли очевидців, які підтвердили, що близько двох годин тому бачили, як якийсь чоловік відкрив «ВАЗівку» і поїхав нею геть. Відтак зовнішні наряди поліції було зорієнтовано на розшук транспортного засобу і невідомого викрадача.
Поки тривали першочергові заходи, від патрульних поліцейських надійшло повідомлення про ДТП, яка сталась на 175-му км автодороги «Київ — Чоп», неподалік с.Мартинівка Пулинського району. За попередньою інформацією, водій автомобіля «ВАЗ-21063», не впоравшись із кермуванням, врізався у відбійник і перекинувся.
Під час перевірки виявилось, що у пригоду потрапив розшукуваний автомобіль. У водія ж під час перевірки не виявилось документів, які б посвідчували його особу і право на керування транспортними засобами.
Чоловіка, який назвався жителем Баранівського району, 1994 р.н., оглянули медики. Серйозних травм унаслідок ДТП він не отримав. Також у керманича взято кров для дослідження на вміст алкоголю.
За сукупністю вчинених чоловіком діянь поліцейські склали відповідні адміністративні матеріали. Винуватця затримали та передали житомирським колегам. Нині за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом (ст.289 ККУ) розпочато також і кримінальне провадження.
Вранішні пригоди можуть обернутися для чоловіка чималою сумою штрафу, обмеженням або позбавленням волі строком до 5 років.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

У ЖИТОМИРІ РОЗПОЧАТО РОЗСЛІДУВАННЯ ВИНИКНЕННЯ ПОЖЕЖІ У КАФЕ ТОРГОВЕЛЬНО-РОЗВАЖАЛЬНОГО ЦЕНТРУ
Житомирська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом виникнення пожежі у закладі харчування, розташованому у торговельно-розважальному центрі Житомира, за ч.1 ст.270 КК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).
Установлено, що 26 жовтня, близько 21:45, у приміщенні кухні одного з кафе, розташованого в ТРЦ, сталася пожежа.
За попередньою інформацією Управління ДСНС України в області, у фритюрниці спалахнула олія. Вже о 21:55 пожежу було локалізовано, ніхто з відвідувачів торговельно-розважального центру не постраждав.
У ході досудового розслідування, яке проводить слідчий відділ Житомирського ВП ГУНП в області, будуть з’ясовані причини й обставини виникнення пожежі.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання, зокрема, штраф від п’ятдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.
\"ХронікаВИКРИТО ГРУПУ ОСІБ, ЯКІ ВИГОТОВЛЯЛИ ПІДРОБЛЕНІ ДОКУМЕНТИ
Житомирською місцевою прокуратурою, спільно з оперативним підрозділом Житомирського загону Північного регіонального управління Держприкордонслужби та Житомирським відділом поліції ГУНП в області, викрито та припинено діяльність групи осіб, які займалися підробленням та збутом офіційних документів України та країн Європейського союзу.
Зокрема, 26 жовтня, майже у центрі Житомира, поблизу нічного розважального закладу, зловмисників затримано «на гарячому», під час передачі замовнику незаконно виготовлених документів — паспорта і водійських прав однієї з іноземних країн та одержання «винагороди» — майже 7 тис. грн.
\"ХронікаДосудовим розслідуванням установлено, що група житомирян, 56, 51 та 49 років, офіційно не працюючі, неодноразово, за грошову винагороду виготовляли підроблені офіційні документи для громадян України, які в подальшому використовувалися ними з метою уникнення видворення з території країн Європейського союзу.
На даний час проводяться санкціоновані обшуки за місцями проживання та проведення злочинної діяльності фігурантів справи, встановлюється їх причетність до скоєння аналогічних злочинів.
Прес-служба прокуратури Житомирської області