«Звягель» — срібний призер, «Полісся» (Городниця) — бронзовий

«Звягель» — срібний призер, «Полісся» (Городниця) — бронзовий

27 жовтня відбувся заключний тур чемпіонату Житомирської області з футболу. Після мирової, розписаної напередодні в очній зустрічі, командам із Новоград-Волинщини потрібно було тільки перемагати, щоб зберегти за собою місця у призовій трійці.
«Звягель» мав теоретичні шанси на чемпіонство. Але для цього, крім його перемоги, потрібна була поразка «Полісся» зі Ставків у грі з коростенським «Малом». Зі своїм завданням новоградська команда впоралася, розгромивши «Фортуну» з Андрушівки з рахунком 3:0. Голами відзначилися Сергій Слюсар (4 хв.), Андрій Бусленко (62 хв.) та Олександр Максимчук (80 хв.).
Втім, у паралельному матчі ставківське «Полісся» також набрало 3 очки, обігравши «Мал» — 2:1.
«Звягель», надпотужно провівши друге коло, фінішував на другому місці, набравши 37 очок (12 перемог, 1 нічия). У чемпіона — 40 очок. Городницьке «Полісся», яке в цьому турі мінімально перемогло житомирський СДЮСШОР (1:0), має в підсумку 36 очок. І це — бронзова сходинка турнірної таблиці.
В активі городницького «Полісся» — минулорічне чемпіонство і цьогорічна бронза. «Звягель» двічі поспіль виходить до фіналу обласного кубку, а нині — ще й срібний призер. Значна заслуга в успіхах команд із Новограда-Волинського й району належить депутатам обласної ради Степану Нусбауму й Віктору Мельнику, які вже не перший рік сприяють розвитку спорту як фінансово, так і організаційно, а також багатьом керівникам місцевих підприємств і підприємцям, які спонсорують футбол. Відзначимо «тренерську руку» Валерія Блізніченка й Руслана Скидана: «Звягель» у чемпіонаті забив більше всіх — 50 голів, і менше всіх пропустив — лише 9.
Нападник «Звягеля» Роман Гусак, до того ж, став кращим бомбардиром чемпіонату Житомирської області. Протягом сезону він відзначився 18 результативними ударами. Роман Гусак — вихованець житомирського «Полісся». 25-річний нападник має невеличкий досвід виступів на професійному рівні. У сезоні 2011-2012 року перебував у молодіжній команді «Олександрії», а наступний сезон провів у «Кривбасі» (U-21). У чемпіонаті Житомирської області Роман Гусак виступав за «Полісся» (Городниця) і СК «Коростень», а у «Звягель» перейшов із «Полісся» (Житомир) у серпні минулого року.
До десятки кращих бомбардирів чемпіонату увійшли ще двоє гравців «Звягеля» — Артем Гороницький (11 голів) і Сергій Слюсар (7 голів).
Олег БРЮХАНОВ
Фото з офіційної сторінки ФК «Звягель» у Фейсбук