За період вересень-жовтень 2018 року інспекцією благоустрою складено 46 протоколів за спалювання листя та надано 64 письмових попередження

19 жовтня під головуванням заступника міського голови Анатолія Легенчука відбулася нарада щодо недопущення порушення правил благоустрою міста.
У зв’язку зі збільшенням випадків спалювання сміття рослинного походження на території Новограда-Волинського, інспекцією благоустрою при управлінні житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради була проведена робота з попередження вищезазначених випадків.
Таким чином, за період вересень-жовтень 2018 року, інспекцією благоустрою було здійснено 8 рейдів із відпрацювання мікрорайонів «Дружба», «Лубчиця» та «Смолка», внаслідок яких складено 46 протоколів за спалювання листя. Також надано 64 письмових попереджень щодо недопущення подібних правопорушень.
Рейди з виявлення порушників правил благоустрою міста проводитимуться систематично як протягом дня, так і у вечірній час. Спалювання листя, що завдає шкоди довкіллю та здоров’ю мешканців міста, передбачає адміністративну відповідальність у вигляді штрафу для фізичних осіб — від 340 грн. до 1360 грн., а для посадових осіб — від 850 грн. до 1700 грн.
Звертаємо увагу громадян на необхідність дотримуватись правил благоустрою та недопускати вчинення правопорушень. Додаткову інформацію можна отримати в інспекції благоустрою при управлінні житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради за адресою: вул.Шевченка, 15 (3-й поверх), з 8:00 до 17:15, у робочі дні або за телефоном: (04141) 3-01-90.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради