Інформаційний зріз щодо діяльності галузей життєзабезпечення міста за минулий тиждень

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО
За минулий тиждень комунальним підприємством Новоград-Волинської міської ради «Новоград-Волинськжитлосервіс» здійснені наступні роботи:

  • вивезено 40 куб.м сміття (міський Парк культури та відпочинку — 20 куб.м, Сквер Слави, підхід до пішохідного мосту (вул.Воїнів Інтернаціоналістів) — 20 куб.м);

  • завершено поточний ремонт будинку №8 на вул.Гранітній;

  • завершено поточний ремонт даху в будинках: вул.Гетьмана Сагайдачного, 238, вул.Гетьмана Сагайдачного, 240, вул.Гранітна, 12, вул.Гранітна, 8, вул.Гранітна, 4;

  • усунено аварійні ситуації, пов’язані з електропостачанням, на вул.Гранітна, 8, вул.Потапова, 2, вул.Герцена, 40, вул.Герцена, 59, вул.Герцена, 42;

  • прочищено димові та вентиляційні канали за наступними адресами: вул.Гранітна, 6, вул.Герцена, 59;

  • виловлено 3 безпритульні собаки (мікрорайон «Болгарбуд» — 2 собаки, вул.Надслучанська — 1 собака).


Комунальним підприємством «Шляхрембуд» Новоград-Волинської міської ради здійснені наступні роботи:

  • вивезено вуличний змет із наступних вулиць: Шевченка, Юрія Глухова, Наталії Оржевської, Пушкіна, Івана Мамайчука, Соборності, Житомирська, Котляревського та частково Гетьмана Сагайдачного, Чехова, Ніколаєва;

  • здійснюється поточний ремонт дороги по вул.Суворова;

  • продовжуються роботи з капітального ремонту тротуару на вул.Лесі Українки.


Комунальним підприємством Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» здійснюються наступні роботи:

  • будівництво підвищувальної насосної станції в центральній частині міста на площі Лесі Українки, 3;

  • закупка матеріалів для будівництва вуличної мережі водопостачання на вул.Пилипа Орлика та пров.Пилипа Орлика.


ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я
У КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Новограда-Волинського» продовжується підписання декларацій із сімейними лікарями, педіатрами. Станом на 29.10.2018 року підписано 38857 декларацій (69,0%).
За державною програмою «Доступні ліки» станом на 29.10.2018 року звернулися та отримали рецепти 15584 пацієнтів, виписано 31484 рецептів. Відпущено рецептів на суму 987972 грн., що становить 83,0% від загальної суми.
Хворі на цукровий діабет забезпечуються препаратами інсуліну безкоштовно. Станом на 29.10.2018 р. відпущено рецептів на суму 1234944 грн. (86,0% від виділеної суми).
Продовжується будівництво хірургічного корпусу Новоград-Волинського міськрайТМО.
Шановні новоград-волинці! Переконливо просимо звернутися до сімейного лікаря та педіатра щодо підписання декларації про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу.
ОСВІТА
Протягом 22-24 жовтня проведено додаткове замовлення підручників для учнів 5-х, 10-х класів ЗЗСО (загальна кількість — 3640 шт. на суму 130943,79 грн.).
23 жовтня на базі ІМЦ відбувся презентаційний меседж для вчителів-філологів «Гра як ресурс розвитку критичного мислення учнів».
24 жовтня завідувач ІМЦ Н.С.Ковальчук взяла участь у роботі Х міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті», презентувала досвід роботи міста з питань впровадження концепції НУШ та отримала сертифікат доповідача семінару «Реалізація Концепції Нова українська школа в регіоні». Діяльність інформаційно-методичного центру управління освіти і науки була відзначена дипломом за активну участь і презентацію інноваційних технологій навчання.
24 жовтня в ІМЦ відбулося засідання творчої групи вчителів зарубіжної літератури з питань підготовки літературного проекту, присвяченого Й.В.Гете. У цей же день у ліцеї №4 пройшло засідання школи молодого учителя початкових класів.
24 жовтня на базі ліцею №1 імені Лесі Українки, а 25 жовтня на базі ЗОШ №7 проведено профорієнтаційний захід «Ярмарок професій» за участю закладів вищої освіти та вищого професійного училища Новограда-Волинського.
25 жовтня в ІМЦ відбулося засідання членів журі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» з номінації «Географія».
26 жовтня:

  • у Будинку рад відбулося відкриття фестивалю екологічних проектів у рамках тижня «Дні сталої енергії у м.Новоград-Волинський»;

  • відбулися громадські слухання щодо питань запровадження державно-громадського управління закладами загальної середньої освіти міста;

  • відбулося засідання міського профорієнтаційного клубу психологів «Паросток» (у міському центрі зайнятості);

  • керівники закладів дошкільної освіти міста ознайомились із діяльністю комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр»;

  • на нараді завідувачів ЗДО обговорено питання харчування дітей, безпеки життєдіяльності, організації інклюзивного навчання у ЗДО.


Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради