Візьми участь: обери п’ять проектів!

Робоча група «Бюджету участі» затвердила 22 проекти, які відповідають вимогам і за які матимуть змогу проголосувати новоградці. Голосування триватиме з 6 по 10 листопада у Будинку рад. При собі потрібно мати паспорт, що підтвердить прописку в Новограді-Волинському.
Нагадаємо, що в рамках «Бюджету участі» в Новограді 500 тисяч гривень із міського бюджету витратять на реалізацію п’яти проектів, які обере громада. Ініціатором запровадження новоградського «Бюджету участі» є ГО «Об’єднання «Самопоміч». Проекти будуть реалізовані у 2019 році. Проте обрати переможців потрібно вже зараз.
№6. Наталія Котюк запропонувала створити у місті дитячий майданчик по вул. Ушакова для дітей з особливими потребами. Передбачається встановити спеціальні гойдалки, тренажери, лабіринт тощо. Вартість — 100 тис. грн.
№7. Олена Мітленко пропонує прокласти у «Морському» велодоріжку шириною 2-3 метри від перехрестя вулиць Єрьоменка-Ушакова до магазину «Юлія», загальною довжиною 1000 метрів. Вартість проекту — 100 тис. грн. Також на перехресті біля будинку №7 по вул. Ушакова встановити засоби для регулювання руху автомобілів.
№8. Олександр Євреш закликає провести благоустрій території багатоповерхівки на вулиці Лесі Українки, 2-Б, неподалік Парку культури та відпочинку, що стане в нагоді всім, хто гуляє в парку. Вартість проекту — 99622 грн.
№9. Надія Слівінська пропонує облаштувати заїзд до будинків та прибудинкові території на вулиці Шевченка, 55, 57. Вартість проекту — 99827 грн.
№10. Депутат міської ради Олександр Палецький хоче облаштувати тротуар на вулиці Лесі Українки. А саме: зробити нормальний пішохідний прохід біля багатоквартирного будинку №55. Вартість проекту — 100 тис. грн.
№11. Олександра Радчук вважає, що місту потрібен скейт-парк — місце для активного відпочинку молоді та розвитку її неординарних здібностей. Йдеться про спеціалізований спортивний майданчик, обладнаний необхідним спорядженням та призначений для катання на роликах, скейтбордах і велосипедах. Вартість проекту — 98183 грн.
№12. Василь Юхимович пропонує облаштувати дитячий майданчик «Мультяшки» у Парку культури та відпочинку за 98500 грн.
№13. Валентина Захарчук, голова правління ГО «Захист тварин «Оберіг», подала проект щодо реконструкції міського притулку для собак. У її планах — відремонтувати притулок, пролікувати та стерилізувати тварин, купити для них корм. Вартість проекту — 100 тис. грн.
№14. Депутат міської ради Сергій Хапчук пропонує проект «Питна вода для жителів «Болгарбуду», що передбачає облаштування у приміщенні міського Терцентру бювету питної води із 9-ма рівнями очистки. Вартість проекту — 98500 грн.
№20. Ганна Гурковська хоче встановити спортивний майданчик на вул. Рокоссовського. Ним зможуть користуватись близько 5 тисяч людей із мікрорайонів «Зелені», «Лубчиця» та «Олімпійський». Вартість проекту — 100 тис. грн.
№22. Директор КТП «Міський ринок» Наталія Богданчук пропонує спорудити навіс над молочним павільйоном на ринку у мікрорайоні «Зелені». Вартість проекту — 99300 грн.
№23. Валентина Сільвертюк на базі ліцею №4 пропонує створити бібліотечно-інформаційний центр. А саме: змінити дизайн читальної зали, створивши, так зване, «Дерево знань» — книгосховище та місце для читання. Це буде медіацентр із сучасним оснащенням: закритий простір для читання наодинці та відкриті зони зі спеціальними місцями для читання вголос. Орієнтовна вартість — 99858 грн.
№24. Оксана Круківська пропонує створити в місті антистресовий центр у підвальному приміщенні Палацу культури. Заклад буде спрямований на боротьбу з агресією та негативними емоціями городян. Це дозволить зняти психологічну напругу. І головне — від цього ніхто не постраждає. Орієнтовна вартість проекту — 100 тис. грн.
№26. Олександр Барановський хоче облаштувати студію звукозапису «Олімп» для талановитих музикантів міста. Вартість проекту — 99900 грн.
№27. Катерина Кармазіна пропонує «Кошик добра» — встановити у Парку культури та відпочинку спеціальний контейнер, щоб збирати вживані речі для малозабезпечених жителів міста. Вартість проекту — 20800 грн.
№28. Анжеліка Савченко планує запровадити роздільний збір сміття у навчальних закладах міста. Для цього потрібно встановити кольорові баки для роздільного сміття: пластику, паперу і батарейок. Орієнтовна вартість проекту — 99956 грн.
№30. Григорій Кузьмич пропонує спорудити дитячі майданчики на вул. Вашева і 2-му пров. Коростенському. Вартість проекту (обидва майданчики) — 100 тис. грн.
№31. Марина Власюк пропонує встановити «Сонячне дерево» на площі поруч із автовокзалом. Йдеться про «дерево», обладнане акумуляторами сонячної енергії. Це дозволить жителям та гостям міста підзаряджати мобільні телефони та інші пристрої. Вартість проекту — 99224 грн.
№32. Володимир Яценко пропонує збудувати зимову ковзанку біля ліцею №1. Проект передбачає травмобезпечну огорожу навколо шкільного спортивного майданчика, освітлення, прокат ковзанів, лавки для зміни взуття та роздягальні. Вартість проекту — 98 тис. грн.
№33. Міськрайонний осередок Всеукраїнського Братства ОУН-УПА ім.Романа Шухевича пропонує облаштувати освітлення Арки пам’яті Небесній сотні та загиблим у АТО. Вартість проекту — 65520 грн.
№34. Олександр Загурський, організатор благодійного музичного фестивалю «Zvyahel Music Fest», пропонує зробити фестиваль міським. Вартість — 37090 грн.
№35. Зоряна Семенчук пропонує на базі Палацу дітей та молоді створити Центр скаутського руху «Пласт». Для цього потрібно облаштувати приміщення, придбати меблі та спортивний і туристичний інвентар. Орієнтовна вартість — 100 тис. грн.
Підготовлено за інформацією ініціаторів «Бюджету участі»