Булінг у дитячому середовищі

Булінг у дитячому середовищі

\"БулінгБулінг — слово, яке з’явилося у нашому суспільстві не так давно, але встигло закорінитися серед підлітків. У перекладі з англійської, булінг — це агресивна і вкрай неприємна свідома поведінка однієї дитини або групи дітей стосовно іншої дитини, що супроводжується регулярним фізичним і психологічним тиском.
На жаль, все частіше діти стають жертвами цієї жорстокої поведінки зі сторони однолітків та однокласників. Дитина, яка зазнала знущання, частіше за все не розповідає про це батькам та вчителям. Тому важливо спілкуватися з дитиною, спостерігати за її поведінкою і змінами в настрої.
Жертви булінгу переживають важкі емоції: почуття приниження і сором, страх, розпач і злість. Булінг вкрай негативно впливає на соціалізацію жертви, спричиняючи неадекватне сприйняття себе, — занижену самооцінку, комплекс неповноцінності, беззахисність; негативне сприйняття однолітків — відсторонення від спілкування, самотність, часті прогули у школі; неадекватне сприйняття реальності — підвищену тривожність, різноманітні фобії, неврози; девіантну поведінку — схильність до правопорушень, суїцидальні наміри, формування алкогольної, тютюнової чи наркотичної залежності.
Із метою уникнення цієї проблеми та запобігання насильства, приниження, жорстокого поводження серед дітей, служба у справах дітей управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новоград-Волинської міської ради проводить відповідну роботу серед учнів загальноосвітніх закладів нашого міста та просить не залишатися осторонь цієї проблеми.
Якщо вам стало відомо про такі випадки, просимо повідомляти службу у справах дітей управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новоград-Волинської міської ради за телефоном: (04141) 2-08-91, або звертайтеся за адресою: вулиця Замкова, 3/6.
Служба у справах дітей управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новоград-Волинської міської ради