Нові перемоги боксерів

Нові перемоги боксерів

Олексій Плісак (другий ліворуч) був удостоєний права піднімати прапор на відкритті змагань, як чемпіон України 2017-2018 років та фіналіст чемпіонату ЄвропиУ чемпіонаті України з боксу серед юніорів (2003-2004 р.н.), що проходив цими днями в Одесі, взяла участь команда з Житомирщини у складі 8 боксерів на чолі зі старшим тренером Леонідом Плісаком. До обласної команди увійшло троє юнаків із Новограда-Волинського. А загалом учасниками чемпіонату стали 350 спортсменів з усієї України.
У кожній ваговій категорії суперничали понад 20 боксерів. Щоб поборотися за медалі, потрібно було виграти щонайменше три поєдинки.
«Всі наші земляки-боксери виступили гідно. Олексій Плісак при вазі 41 кг був заявлений у категорію 44,5 кг. Ми вирішили спробувати — й дійшли до півфіналу. У першому поєдинку Олексій переміг боксера з Черкаської області, у другому — із Запоріжжя. У третьому бою, де суперником був харків’янин, важчий і старший, перемогти не вдалося. Поєдинок був напруженим. На мою думку, Олексій діяв влучніше. Тим не менше, отримали досвід — у подальшому будемо боротися так, щоб у суддів не виникало сумнівів, кому віддавати перемогу», — прокоментував для «Звягеля» перипетії турніру тренер Леонід Плісак.
Ще двоє боксерів, котрі представляли Новоград — Іван Чирко (категорія 48,5 кг) та Іван Ковальчук (50 кг), — увійшли до вісімки кращих у своїх категоріях.
«Це — теж високий результат, особливо, в олімпійському виді спорту. Рівень боксу в Україні — дуже високий. У цьому чемпіонаті брали участь навіть кубинці, котрі проживають у Харкові. Запрошуємо бажаючих займатися боксом чи кікбоксингом. За довідками звертайтеся за тел.: (093) 279-15-55», — додав Леонід Плісак.
Підготував Олег БРЮХАНОВ