Урочистості з нагоди Дня працівника соціальної сфери

Урочистості з нагоди Дня працівника соціальної сфери

До Дня працівника соціальної сфери, який щороку відзначається у державному календарі свят у першу неділю листопада, у великій залі Будинку рад, 2 листопада, відбулися урочистості. Тут, всі, хто має відношення до соціальної сфери, приймали привітання від посадовців, колег та працівників культури, які всі разом передали подяку від 26 тисяч мешканців міста, котрі щороку звертаються в різні структури соціальної сфери Новограда-Волинського.
У Новограді-Волинському функціонує 12 установ, робота яких покликана здійснювати соціальний захист населення. Працює в соціальній сфері міста 226 працівників.
Для присутніх у залі прозвучав гімн департаменту праці та соціального захисту населення міської ради у виконанні жіночої групи Народного камерного хору вчителів Школи мистецтв (керівник — Леся Адамович).
Першим зі словами вітання до присутніх звернувся в.о. міського голови Сергій Колотов, який зазначив, що бюджет міста має соціальне спрямування, а це значить, що основна частина коштів виділяється саме на соціальні потреби. Так, фахівці соціальної галузі забезпечують виконання законів України у сфері соціального захисту шляхом надання 74 видів послуг особам, які потребують допомоги і соціальної підтримки.
Вже традиційно, з нагоди професійного свята, відзначили найсумлінніших працівників галузі. Зокрема, Подякою Верховної Ради України нагороджено директора департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Лілію Хрущ. Також Лілію Василівну відзначили Подякою Житомирської обласної державної адміністрації.
Крім того, начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Ярослав Циба та провідний спеціаліст відділу соціальних інспекторів ДПСЗН міської ради Людмила Кот нагороджені Подякою Міністерства соціальної політики України. Також Подякою Верховної Ради України Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення відзначено Лідію Ковалишину.
Кращих працівників соціальної сфери нагородили Почесними грамотами міської ради та Подяками міського голови, Почесними грамотами департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації та Почесними грамотами Житомирського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Привітала працівників соціальної сфери міста з професійним святом куратор галузі заступник міського голови Оксана Гвозденко. На плечі працівників соціальної сфери покладене одне з найважливіших і відповідальніших завдань — підтримка і соціальний захист громадян. Виконання цієї місії неможливе без доброти, такту, сердечності. Слова подяки прозвучали на адресу присутніх у залі ветеранів соціальної сфери.
Соціальна сфера тісно пов’язана із життям і стосунками людей у суспільстві. Керівник департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Лілія Хрущ зазначила, що до очолюваної нею установи звертаються люди, які опинилися в скрутному становищі. Тому прояв доброти до ближнього, терпіння в спілкуванні, тісна співпраця усіх соціальних служб — запорука успіху колективу.
Працівників соціальної сфери, людей, які допомагають здолати складні життєві обставини різним категоріям населення, вітали піснями і танцями дорослі та маленькі мешканці Новограда-Волинського.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради