Хроніка 46/2018

Хроніка 46/2018

У ЧЕРНЯХОВІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАТРИМАЛИ ПІДОЗРЮВАНОГО У ЗАМАХУ НА ВБИВСТВО
7 листопада, уночі, до лікарні було доставлено 33-річного жителя райцентру з осколковими пораненнями ніг. Як з’ясували поліцейські, травми чоловік отримав у результаті вибуху гранати, кинутої на його подвір’я. Упродовж дня правоохоронці встановили та затримали підозрюваного у вчиненні замаху на вбивство.
Близько 01:00 потерпілий на подвір’ї власного домогосподарства завершував ремонтні роботи в своєму автомобілі «ВАЗ-2106». Коли чоловік збирався вийти з салону і поставив ноги на землю, стався вибух. У результаті він отримав травми ніг, а автомобіль — механічні пошкодження.
Потерпілого терміново госпіталізували, а повідомлення про подію передали до поліції. На місці працювали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в області та Черняхівського відділення, а також фахівці вибухотехнічної служби ГУНП.
У результаті встановлено, що потерпілий не міг самостійно своїми діями спричинити вибух. Він стався, відповідно до зібраних на місці події речових доказів, через гранату, закинуту у подвір’я сторонньою особою.
За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушень, передбачених ст.15 (Замах на злочин), ст.115 (Умисне вбивство) та ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
У ході першочергових заходів поліцейські встановили причетність до події місцевого жителя, 1979 року народження. Він визнає свою вину і стверджує, що потерпілий заборгував йому певну суму.
— 7 листопада підозрюваного було затримано у рамках ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України, а за місцем його проживання проведено обшук, — розповів заступник начальника Слідчого управління ГУНП області Володимир Богатков. — У результаті вилучено рослинну масу зеленого кольору, ймовірно марихуану, та інші речі, що можуть стати речовими доказами у провадженні.
Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Підозрюваному може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ДЕРЖАВНІ ВИКОНАВЦІ ОПИСАЛИ МАЙНО ВОДОКАНАЛУ В НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ
У комунального підприємства «Гульськ-водоканал» (Новоград-Волинський район) виникли борги із заробітної плати перед працівниками підприємства. Сума заборгованості становить 156000 гривень.

Із метою стягнення коштів із підприємства-боржника державними виконавцями Новоград-Волинського міськрайонного відділу ДВС було описано виробниче обладнання та транспортні засоби, що перебувають у власності водоканалу.
Надалі вказане майно оцінять та передадуть на реалізацію через електронні торги ДП «СЕТАМ» (OpenMarket). Гроші, виручені від продажу майна, спрямують на погашення заборгованості із заробітної плати працівникам.
За матеріалами 04141.com.ua

ПРОКУРАТУРА, СПІЛЬНО З ПРАВООХОРОНЦЯМИ, ПРИПИНИЛА ДІЯЛЬНІСТЬ НЕЛЕГАЛЬНОЇ ГАЗОВОЇ ЗАПРАВКИ У КОРОСТЕНІ
Коростенською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою на нелегальній газовій заправці.
9 листопада працівниками місцевої прокуратури, спільно з Коростенським відділом поліції та УЗЕ в Житомирській області, за участю представників місцевих відділень Державної служби надзвичайних ситуацій та Державної фіскальної служби, проведено огляд нелегальної газової заправки в м.Коростень.
Встановлено, що підприємці організували схему реалізації скрапленого газу без належних документів та дозволів для здійснення такого виду діяльності.
Під час огляду спеціалістами виявлено низку порушень, які наражають місцеве населення на небезпеку. Також вилучено касовий апарат автозаправки, чорнові записи і відеореєстратор, а ємкості, у яких знаходиться скраплений газ, опечатано.
На даний час вирішується питання щодо накладення арешту на вказане майно та демонтажу незаконної газової заправки.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст.272 КК України проводить місцевий відділ поліції.
Нагадаємо, в області діє міжвідомча робоча група з виявлення і припинення протиправної діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, а також розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних із нелегальною діяльністю таких об’єктів, створена за наказом прокурора Житомирської області від 17.10.2018 р.
У ЖИТОМИРІ ОРГАНИ ПРОКУРАТУРИ, СПІЛЬНО З УПРАВЛІННЯМ СЛУЖБИ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ В ОБЛАСТІ, ВИКРИЛИ ФАКТ КОРУПЦІЇ СЕРЕД ПРАЦІВНИКІВ ПРОКУРАТУРИ
Генеральною інспекцією Генеральної прокуратури України, спільно з прокуратурою Житомирської області, здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання заступником начальника одного з відділів прокуратури Житомирської області неправомірної вигоди.
9 листопада безпосередньо після отримання коштів у розмірі 2000 доларів США, за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Житомирській області, зазначеного прокурора затримано у порядку ст.208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (Одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі).
Наразі тривають першочергові слідчі та процесуальні дії.
Прокурор Житомирської області Любомир Війтович висловлює подяку керівнику Управління Служби безпеки України в області за спільну, чітко скоординовану, професійну роботу із викорінення корупційних проявів в органах прокуратури.
Прокуратура області і надалі вживатиме всіх передбачених законом заходів для ефективної протидії фактам корупції серед працівників прокуратури області.
ОРГАНІЗОВАНІЙ ЗЛОЧИННІЙ ГРУПІ, ПІДОЗРЮВАНІЙ У ВИГОТОВЛЕННІ ТА ЗБУТІ ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНИХ НАРКОТИКІВ У ЖИТОМИРІ, «СВІТИТЬ» ВІД 9 ДО 12 РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ
Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, придбання, зберігання з метою збуту та збуту особливо небезпечних наркотичних засобів організованою групою.
8 листопада, за погодженням із прокуратурою області, трьом особам — організатору та двом співвиконавцям — повідомлено про підозру у скоєнні низки злочинів за ч.3 ст.307, ч.3 ст.311 КК України.
Встановлено, що 55-річний житомирянин, із метою незаконного збагачення, організував злочинне угрупування, до складу якого ввійшли ще двоє раніше знайомих наркозалежних осіб — 32-річна жінка та 44-річний чоловік.
Організатор злочинної групи та його поплічники протягом тривалого часу — з вересня 2017 року по травень поточного року — закуповували макову солому, з якої за місцем свого проживання виготовляли особливо небезпечний наркотичний засіб — опій ацетильований та систематично збували його наркозалежним жителям Житомирщини.
Один із постачальників злочинній групі наркосировини (макової соломки) — депутат сільської ради Черняхівського району, досудове розслідування стосовно якого також триває.
Викрили протиправну діяльність злочинців працівники управління протидії наркозлочинності в Житомирській області, досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області.
Наразі двоє учасників злочинної групи перебувають під вартою, ще один — під цілодобовим домашнім арештом.
Санкція суворішої статті 307, ч.3 Кримінального кодексу України передбачає покарання — позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років із конфіскацією майна.
Прес-служба прокуратури Житомирської області