Два села в Новоград-Волинському районі отримають сучасне освітлення

Два села в Новоград-Волинському районі отримають сучасне освітлення

Вже до кінця 2018 року сучасне світлодіодне освітлення з’явиться на 78,6 км вулиць у населених пунктах Житомирської області. Це — перші 11 населених пунктів, де стартує проект «Засвітимо Житомирщину», який реалізується за ініціативи голови ОДА Ігоря Гундича. Освітлення влаштують за кошти обласного та місцевих бюджетів.


У департаменті регіонального розвитку ОДА зазначають, що до переліку перших 11 населених пунктів проекту «Засвітимо Житомирщину» увійшли села Ружинського району та 6 об’єднаних громад — Ємільчинської, Городницької, Олевської, Семенівської, Ушомирської та Чоповицької. Наразі готується технічна документація для проведення тендерних процедур, після чого буде опубліковано відповідне оголошення на сайті електронних закупівель. Освітлення влаштують на 78,6 км вулиць.
Загалом на реалізацію проекту «Засвітимо Житомирщину» цього року передбачено 7 млн. 90 тис. грн., з яких 5 млн. грн. — з обласного бюджету. Ще 2 млн. 90 тис. грн. співфінансують громади та районний бюджет. Загалом співфінансування складає 70% на 30%.
За словами заступника голови ОДА Романа Щебетова, реалізацію проекту «Засвітимо Житомирщину» у населених пунктах області планують продовжити у 2019 році.
У 2018 році проект реалізують у: с.Березянка Ружинського району; с.Кленова Новоград-Волинського району (Городницька ОТГ); с.Червона Воля Новоград-Волинського району (Городницька ОТГ); с.Хутір-Мокляки Ємільчинської ОТГ; с.Тайки Ємільчинської ОТГ; с.Копище Олевської ОТГ; с.Красівка Бердичівського району; с.Бондарівка Коростенського району (Ушомирська ОТГ); с.Липляни Малинського району (Чоповицька ОТГ); с.Барвінки Малинського району (Чоповицька ОТГ); смт.Чоповичі Малинського району.
Для освітлення у рамках проекту «Засвітимо Житомирщину» планують використати інноваційні світлодіодні лампи, які мають високий коефіцієнт передачі кольору, точний розподіл світла, відрізняються тривалим терміном експлуатації та споживають значно менше електроенергії, ніж лампи розжарювання.
За матеріалами 04141.com.ua