У Новограді-Волинському професійне свято відзначили працівники культури та майстри народної творчості

У Новограді-Волинському професійне свято відзначили працівники культури та майстри народної творчості

9 листопада відзначається Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народної творчості. З цієї нагоди у малій залі міського Палацу культури ім. Лесі Українки відбулися урочистості.
Працівників галузі культури привітала заступник міського голови Оксана Гвозденко, яка зазначила, що культурне життя у 2018 році в нашому місті було насиченим і різноманітним. Всього за рік у місті було проведено 116 культурно-масових заходів різних форм та для різної вікової категорії населення. Творчі колективи міського Палацу культури ім.Лесі Українки та учні Школи мистецтв протягом року представляли місто на міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсах. У відкритому рейтингу популярності «Гордість міста» за підсумками роботи у 2017 році колектив міського Палацу культури ім.Лесі Українки та Народний камерний хор вчителів Школи мистецтв стали переможцями у номінації «Кращі в галузі культури».
Також поповнилась матеріально-технічна база закладів культури (придбано меблі, сценічні костюми, сценічне взуття та технічне обладнання). У 2018 році збільшено фінансування галузі на 17%, порівняно з 2017 роком. У жовтні 2018 року рішенням виконавчого комітету міської ради виділено приміщення для краєзнавчого музею на вул.Соборності, 24, а також виділено приміщення для бібліотеки-філії №1 у приміщенні ЗОШ №8, чим значно покращаться умови для відвідувачів та працівників бібліотеки.
Із музичними привітаннями з нагоди свята виступили вихованці ДНЗ №4 «Сонечко», учні ліцею №11 Олена Громадзька та Ірина Загрива, Гладунов Валерій, Лук’янець Валентина, Заслужена артистка України Світлана Зайченко, ансамбль «Шакті» та Юлія Краля.
Відділ інформації та звязків із громадськістю міської ради