Енергетики замінюють опори та мережі: населення скаржиться, що не попереджають про відключення

У Новограді триває капітальний ремонт електромереж. Утім, заходи, спрямовані на покращання енергопостачання окремих мікрорайонів міста, супроводжуються невдоволенням мешканців тривалими відключеннями електрики та відсутністю чіткого й доведеного до громади графіку робіт.
Днями з цією проблемою до редакції «Звягеля» зателефонували жителі вул. Гетьмана Сагайдачного. Ми звернулися за коментарем у відділ з питань цивільного захисту міської ради. Начальник відділу Анна Висоцька погодилася, що, в разі проведення планових робіт, РЕМ повинен попередити споживачів про відключення. Втім, за її словами, у її відділ не надходило такої інформації.
Вичерпний коментар «Звягелю» надав начальник Новоград-Волинського РЕМу Олександр Самчук. За його словами, відповідний лист ще у вересні було направлено в управління житлово-комунального господарства міської ради.
Ось його зміст:
«Начальнику УЖКГЕ та КВ міської ради Богданчуку О.В.
Доводжу до вашого відома, що у вересні-листопаді з метою покращання електропостачання споживачів вул.Польова, Літня, Ржатківська, 2-й пр.Дружби, Козацька, Друга Прорізна, Вершницька, Джерельна, Грушева, Дружби, Садова, а також вул.Волиняка, Чехова, І, ІІ, ІІІ пр.Чехова, ІІІ пр.Волиняка, Лянгуса, Котляревського, Переяславська,
ІІ пр.Ю.Глухова, Радгоспна, пр.Радгоспний, Лугова, пр.Луговий, вул.Волі, Лермонтова, П.Чубинського, Сагайдачного, пр.Шкільний будуть проводитися роботи з реконструкцій ліній електропередач із заміною опор та проводів. У зв’язку з цим просимо провести демонтаж ліній вуличного освітлення та ліхтарів, розташованих на опорах АТ «Житомиробленерго», на час, необхідний для виконання робіт.
Під час робіт будуть тимчасові перерви в електропостачанні споживачів по вищезгаданих вулицях.
Просимо з розумінням поставитися до даної ситуації та сприяти проведенню робіт».
Що ж до інформування споживачів власними силами, то Олександр Самчук пояснив, що всі підприємства, установи й організації, що знаходяться на ділянці, де планується тимчасове відключення електропостачання, обов’язково завчасно попереджені.
Інша справа — приватні споживачі.
«Якщо дати оголошення в газету, то з’ясується, що хтось газету не виписує і не купує. Якщо розвісити попередження на стовпах, то знайдуться такі, хто не читає такі оголошення. У будь-якому випадку будуть непоінформовані, а, отже, невдоволені. Хоча наші працівники перед початком робіт обходять двори і попереджають тих, кого застають удома. Намагаємося при обході максимально повідомляти», — запевнив начальник РЕМу.
При цьому Олександр Самчук наголосив, що незручності для споживачів — тимчасові, натомість ефект від капітального ремонту електромереж має бути відчутний.
«Із вересня по листопад проводяться роботи з капремонту на близько двох десятках об’єктів. Працює підрядник, який, відповідно до договору, всі роботи має завершити до кінця листопада. Підрядник зацікавлений якомога швидше завершити ту чи іншу ділянку, тому подекуди робітники на об’єкті можуть затриматися понад норму. Зрозуміло, що споживачів обурюють тривалі відключення електрики. Проте, запевняю, коли нові електроопори і лінії електропередач введуть в експлуатацію, вони відчують покращання», — запевнив начальник Новоград-Волинського РЕМу.
Олег БРЮХАНОВ