У Новограді вiдбулося вiдкриття фотовиставки «Лінія фронту»

У Новограді вiдбулося вiдкриття фотовиставки «Лінія фронту»

16 листопада у Палацi культури ім.Лесi Українки у рамках проекту «Вiйна поруч» вiдбулося вiдкриття фотовиставки «Лінія фронту».
Добірка фотографій ілюструє перші місяці бойових дій у Південному секторі АТО з акцентом на звільнення Маріуполя, — повідомляється на офіційній сторінці фотовиставки у соціальній мережі Фейсбук.
Автор фото — Олесь Кромпляс — безпосередній учасник цієї першої успішної операції українських сил, потрапив на штурм міста, взявши до рук камеру та зброю вже на другий день свого перебування у лавах добровольчого батальйону. Тому знімки, окрім висвітлення фактів, передадуть власні емоції автора від перших днів війни, його особисті відчуття від того, що війна поруч.
Частину експозиції складають знімки з Іловайської операції, перших моментів другого періоду україно-російського конфлікту. Тоді АТО перетворилась на повномасштабне вторгнення ворога. В цьому випадку автор теж зосереджується на передачі емоційного стану бійців, показує їх реакцію на новий формат загрози.
Дана фотовиставка неодноразово експонувалась не лише в Україні, а й у США, Великобританії, Бельгії, Німеччині, Швейцарії, Польщі, Чехії та інших країнах. Завдяки ініціативі голови ГО «Ветеранського братерства» в Житомирській області Вадима (позивний «Плавний»), спочатку мешканці Житомира, а тепер і Новограда-Волинського зможуть зануритися в атмосферу фотовиставки «Звільнення Маріуполя. Літо війни». Кожна із 22 світлин доповнена спогадами автора.
За матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради