Новоград-волинці вшанували пам’ять жертв голодоморів

Новоград-волинці вшанували пам’ять жертв голодоморів

23 листопада за участі керівництва міста відбувся мітинг-реквієм пам’яті жертв голодоморів в Україні. До пам’ятного знаку жертвам Голодоморів на території центрального кладовища учасники мітингу-реквієму поклали квіти. Із запаленими свічками в руках представники міської влади, громадські активісти, школярі стали учасниками панахиди за загиблими.
Під час мітингу-реквієму до присутніх звернувся в.о. міського голови Сергій Колотов, який зазначив: «Голод став зброєю масового біологічного знищення українців. Він на довгі десятиліття порушив природний та політичний розвиток українців як спільноти, призвів до морально-психологічних змін у свідомості нації, наслідки цієї катастрофи відчуваємо і понині. Трагедія голодоморів є уроком для усіх нас. Ми зобов’язані усвідомити, що в державі на першому плані завжди має бути Людина».
Також до присутніх звернулася голова міської громадської молодіжної організації «Лідер» Палацу дітей та молоді Вікторія Плисак. На вшанування світлої пам’яті жертв голодоморів присутні схилили голови у хвилині скорботи. Громадську панахиду за невинно убієнними відправив Благочинний Новоград-Волинського округу митрофорний протоієрей Геннадій Пограничний.
24 листопада, з настанням темряви, на території Фортеці, за міським Палацом культури ім.Лесі Українки, відбулася загальноміська акція «Запалимо свічку пам’яті». Її учасники згадали найстрашнішу сторінку в історії нашої країни та віддали шану пам’яті жертвам одного з наймасштабніших геноцидів усіх часів — Голодомору в Україні 1932-1933 років. Із запалених лампадок було створено символічний хрест у пам’ять про закатованих сталінським режимом. Спільну молитву за померлими в страшні часи Голодомору відслужили священнослужителі Свято-Михайлівського собору. Захід супроводжувався тематичними виступами та відеорядом хроніки подій, що призвели до заморення голодом мільйонів українців.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради