У Новограді-Волинському представники Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування розповіли про деталі медичної реформи

У Новограді-Волинському представники Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування розповіли про деталі медичної реформи

21 листопада у Новограді-Волинському відбулася робоча нарада з представником Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування з питань охорони здоров’я в Житомирській області Олександром Зарицьким. Участь у зустрічі взяли в.о. міського голови Сергій Колотов, радник з питань децентралізації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Романович, а також керівники галузі охорони здоров’я міста.
Нагадаємо, що Новоград-Волинський став другим містом обласного значення у Житомирській області, який створив ОТГ. Наразі до складу Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади входить Майстрівський старостинський округ (с.Майстрів, с.Майстрова Воля та с.Маковиці). Тисячу двісті мешканців вищезазначених сіл обслуговують три фельдшерських пункти. Тому учасники зустрічі зосередили увагу на налагодженні надання медичних послуг населенню та функціонуванні мережі медичних закладів у межах новоствореної ОТГ.
Координатор із впровадження реформи охорони здоров’я у Житомирській області Олександр Зарицький роз’яснив керівникам медичної галузі Новограда-Волинського, як організувати ефективне надання первинної медичної допомоги. Також обговорили особливості нового механізму фінансування закладів охорони здоров’я з надання первинної медичної допомоги. Варто зазначити, що місто має один із найбільших по Житомирській області відсоток підписаних декларацій із сімейними лікарями — 72%.
Крім того, в рамках змін у системі охорони здоров’я України, Олександр Зарицький наголосив на необхідності входження закладів вторинного рівня медичної допомоги в проект «Доступна діагностика» та роз’яснив процедуру.
Цю та інші актуальні теми представники Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування опрацювали з керівниками галузі охорони здоров’я новоствореної громади у формі діалогу.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради