Ожеледиця у дії — аншлаг у травматології

У неділю, 25 листопада, зима показала нам свій «оскал» у вигляді ожеледиці, що скувала рух у місті. Дехто обачно залишився цього дня удома, інші у буквальному сенсі ризикували життям і здоров’ям, вийшовши та виїхавши на вулиці міста.
На стоянках — поодинокі таксисти, на вулицях — уповільнений рух і падаючі пішоходи. Навіть базарний недільний день відзначився мінімальною кількістю людей. Розповсюджувачі нашої газети, що нетипово, повідомили про низький продаж у день ожеледиці.
На своєму офіційному сайті того ж дня влада прозвітувала: «У зв’язку з утворенням ожеледиці 25 листопада на вулицях міста працюють комунальні служби».
Директор КП «Шляхрембуд» Андрій Рассадін розповів, що о пів на четверту ранку до роботи було залучено дві одиниці наявної техніки комунального підприємства. У першу чергу соляно-піщаною сумішшю посипали вулиці, де здійснюється рух автобусів. У перші ж години роботи було використано 50 тонн соляно-піщаної суміші. Працівниками КП «Новоград-Волинськжитлосервіс» проводилися роботи з посипання тротуарів протиожеледними засобами.
Особливо непереливки, як завжди у «зимових» ситуаціях, — мешканцям приватних секторів. Якщо центральні дороги комунальники намагалися привести у порядок, то на околицях пройшли перші показові виступи з фігурного ковзання на льоду.
Змогли оцінити роботу ОСББ і жителі багатоповерхівок. Мешканці окремих житлових об’єднань зауважили прикрий факт, що так і не побачили посипаних тротуарів у своїх дворах.
Звісно, наслідки погоди одразу відчули на собі люди, у тому числі — лікарі. У травматологічному відділенні «Звягелю» повідомили, що 25 листопада тут відбувся аншлаг — кількість звернень збільшилася на 50 відсотків. Впродовж доби 44 людини стали пацієнтами травматології, зареєстровано багато випадків переломів кісток та вправлень.
«Із початком ожеледиці — це, на жаль, типова ситуація, згодом люди стають обачнішими», — зазначили у лікарні і закликали пішоходів та водіїв до обережності. Додали також, що, згідно зі статистикою, чим краще працюють комунальні служби, тим менше звернень до травматологів.
Юлія КЛИМЧУК