Затверджено Порядок отримання довідки про відсутність заборгованості

Новоград-Волинська ОДПІ повідомляє, що 7 листопада 2018 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 03.09.2018 р. №733, яким затверджено Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.
Зазначеним Порядком передбачено, що для отримання довідки платник подає відповідну заяву в один із таких способів (на його вибір):

  • у паперовій формі — до державної податкової інспекції за основним місцем обліку такого платника або до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу. Якщо заяву подано до державної податкової інспекції, то її передають до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати відповідні заходи;

  • в електронній формі — на адресу уповноваженого органу через приватну частину електронного кабінету з дотриманням вимог Законів «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги».


Заява складається з обов’язковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, та зазначенням найменування суб’єкта (підприємства, установи, організації), до якого (якої) довідку буде подано платником.
Довідка або відмова у наданні довідки готуються уповноваженим органом протягом 5 робочих днів із дня, наступного за днем отримання заяви органом, до якого її було подано.
Довідка надається безоплатно, за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у заяві.
Строк дії довідки становить 10 календарних днів із дати її формування. У довідці обов’язково зазначається термін її дії.
П.ЮРКОВСЬКА, голова комісії з реорганізації Новоград-Волинської ОДПІ