Підрозділ 30-ї ОМБр ім.Князя Костянтина Острозького посів третє місце на змаганнях за звання кращого серед частин ЗСУ

Підрозділ 30-ї ОМБр ім.Князя Костянтина Острозького посів третє місце на змаганнях за звання кращого серед частин ЗСУ

Після переконливої перемоги у змаганнях на кращий механізований взвод Сухопутних військ ЗСУ 1-ий взвод 3-ї роти 1-го механізованого батальйону 30-ї ОМБр ім. Князя Костянтина Острозького продовжив боротьбу за звання кращого серед частин Збройних Сил України. Всього у змаганнях брали участь чотири взводи Сухопутних військ ЗС України, два — Десантно-штурмових військ України, підрозділ морської піхоти, а також зведений взвод іноземних інструкторів з «Об’єднаної багатонаціональної групи — Україна» Joint Multinational Training Group-Ukraine.
Конкурс проходив у форматі комплексного тактичного завдання на єдиному тактичному фоні за основними предметами бойової підготовки. Всі етапи змагань майже нічим не відрізнялися від попередніх, за винятком «пейнтболу».
Професійна номінація складалася із виконання вправ стрільб із різних видів зброї та водіння бойових машин. Команда «тридцятки» у жодній із номінацій, як кажуть, «не пасла задніх», окрім стрільби з гранатомета, під час якої кращий гранатометник Сухопутних військ змушений був стріляти в умовах поганої видимості, в результаті чого наша команда здобула найменшу кількість балів. Натомість наш снайпер у даній номінації показав найкращий результат серед усіх присутніх команд.
У спортивній номінації військовослужбовці змагалися в естафеті, подоланні смуги перешкод за стандартами НАТО та «пейнтболі». Дана номінація була завершальною і відігравала чи не найважливішу роль за час змагань. До фінального етапу наш взвод знаходився на другому місці. Під час «пневматичного бою» бійці мали на практиці продемонструвати те, що вміють, та чого навчилися проти реального противника, але замість бойової зброї застосовувалася пневматика з фарбою.
І наші піхотинці показали чи не найкращий результат, здобувши перемогу над фаворитами цих тижневих змагань. Проте і цього виявилось замало, щоб здобути бали, які наблизили наших бійців до перемоги, за яку боролися, незважаючи на численні травми та забої.
«Я задоволений своїми хлопцями, їхніми діями та їхнім бойовим духом, і вони для мене найкращі, — каже заступник командира батальйону Герой України майор Гринюк, — але чи задоволені самі хлопці своїм результатом, відповісти важко, адже були впевнені, що бали будуть у підсумку вищими», — додає офіцер.
За підсумками випробувань, третє місце посіли військовослужбовці 30-ї окремої механізованої бригади імені Князя Костянтина Острозького, поступившись всього двома балами представникам 36-ї окремої бригади морської піхоти. А перемогу здобули воїни 93-ї окремої механізованої бригади.
«Відмічати когось не маю права, адже всі, як один, віддавались по повній, не шкодуючи власних сил та здоров’я під час двох змагань», — гордо прокоментував дії підлеглих командир взводу, Народний Герой України прапорщик Радіо Руслан Васильович.
Хочеться лише додати: якби була номінація «Кращий командир механізованого взводу», то це звання, безперечно, отримав би саме прапорщик Радіо, адже даний військовослужбовець — взірець для сучасного українського воїна та командира, який неодноразово доводив свій професіоналізм за роки цієї війни.
Щиро вітаємо нашу команду із завершенням даних змагань та зі здобутою бронзою. Дякуємо за те, що звання «Кращий механізований взвод Сухопутних військ України» належить 1-му механізованому взводу 3-ї механізованої роти 1-го механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади ім. Князя Костянтина Острозького.
Інформація 30-ї ОМБр ім.Князя Костянтина Острозького