Відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради

Відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради

\"Відбулося30 листопада 2018 року у великій залі Будинку рад під головуванням в.о. міського голови Сергія Колотова відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради, на розгляд якого було внесено 2 питання:

  1. Про влаштування дитини.

  2. Про внесення змін до міського бюджету на 2018 рік.


Основною причиною скликання позачергового засідання, участь у якому взяли 20 членів виконавчого комітету, стала загроза життю та здоров’ю малолітньої дитини у зв’язку з невиконанням батьками своїх обов’язків. Про це доповів т.в.о. начальника управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Ярослав Сорока. Так, із 16 серпня сім’я перебуває під соціальним супроводом міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. У зв’язку з хронічними хворобами дитини, з 13 листопада її направлено до дитячого відділення Новоград-Волинського міськрайТМО для проходження додаткового обстеження та лікування. Наразі будинок, у якому проживає сім’я, не опалюється та має незадовільні матеріально-побутові умови проживання.
Членами виконавчого комітету було погоджено рішення щодо підняття клопотання перед управлінням охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації про виділення путівки для влаштування малолітньої дитини в заклад охорони здоров’я у зв’язку зі складними матеріально-побутовими умовами сім’ї.
Наступним було розглянуто питання «Про внесення змін до міського бюджету на 2018 рік». Заступник міського голови — начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук поінформувала про надходження коштів з обласного бюджету за рахунок відповідної субвенції з Державного бюджету, які будуть спрямовані, зокрема, на забезпечення житлом дитини-сироти, відшкодування вартості лікарських засобів за програмою «Доступні ліки», лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет, забезпечення виплати заробітної плати працівникам галузі «Охорона здоров’я».
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради