Боксери переможно завершили рік

Боксери переможно завершили рік

Із 18 листопада тривали навчально-тренувальні збори збірної України з боксу серед юнаків, в яких брали участь боксери з Новограда-Волинського. По звершенню двотижневого марафону (по три тренування щодня) у Харкові відбувся Всеукраїнський турнір серед спортсменів 2003-2004 років народження.
У кожній ваговій категорії було заявлено по 8 боксерів, серед яких — чемпіони й фіналісти останніх чемпіонатів України.
«Поєдинки проходили досить рівно. Юнаки тренуються пліч-о-пліч у збірній вже не один рік, добре вивчили можливості один одного. Випадкових боксерів у збірній немає», — прокоментував «Звягелю» хід змагань старший тренер збірної Житомирської області з боксу Леонід Плісак.
Під його керівництвом на харківському турнірі боксери з Житомирщини, зокрема з Новограда-Волинського, досягли високих результатів. Так, Олексій Плісак (2004 р.н.) став переможцем, провівши три поєдинки. П’яті місця посіли Іван Ковальчук і Денис Носачук.
«Наші спортсмени продемонстрували гарний результат. А головне — здобули досвід, адже після виснажливих навчально-тренувальних зборів не кожен може гідно виступити на всеукраїнських змаганнях», — підкреслив Леонід Плісак.
Користуючись нагодою, тренер підвів спортивні підсумки року, що минає: «Вихованці відділення боксу міської ДЮСШ здобули багато перемог на турнірах з боксу й кікбоксингу. Зокрема, Олексій Плісак на чемпіонаті Європи, що проходив у Болгарії у травні, став віце-чемпіоном. Займаючись боксом 6 років, він провів загалом 127 поєдинків із суперниками з різних країн на міжнародних турнірах, двічі ставав чемпіоном України.
Чемпіонами Житомирської області стали 30 боксерів, чемпіонами України — 5 боксерів.
На турнірах із кікбоксингу семеро наших спортсменів здобували звання переможців і призерів чемпіонатів України.
Серед тих, хто продемонстрував кращі результати в 2018 році, — Олексій Плісак, Максим Тишинський, Іван Чирко, Максим Мисюра, Євгеній Сукач, Олексій Романюк, Святослав Бірюк, Ігор Захарченко, Іван Ковальчук, Андрій Ковальський, Іван Грива, Олексій Дем’янчук».
Підготував Олег БРЮХАНОВ