Урочистості з нагоди Міжнародного дня волонтерів «Мужні воїни світла і добра»

Урочистості з нагоди Міжнародного дня волонтерів «Мужні воїни світла і добра»

5 грудня з нагоди Міжнародного дня волонтерів у малій залі міського Палацу культури ім.Лесі Українки відбулися урочистості.
До вітального слова було запрошено заступника міського голови Оксану Гвозденко, яка від імені міської влади висловила щиру вдячність волонтерам за людяність, шляхетну безкорисливу працю, відданість добрим вчинкам на благо інших людей та побажала оптимізму, міцного здоров’я, невичерпної енергії, наснаги у їхній нелегкій і дуже важливій діяльності.
«Для України це свято є надзвичайно важливим і актуальним. За останні п’ять років слово «волонтер» стало майже тотожним слову «порятунок». Саме завдяки волонтерам та їх роботі, сотні тисяч українців, які вимушені були покинути свої домівки, забезпечені тим, без чого не обійтися в повсякденному житті, а українська армія отримала потужну підтримку, необхідну для захисту територіальної цілісності і незалежності нашої держави. В умовах бойових дій, коли кожен розуміє ступінь відповідальності за майбутнє, кількість громадян, які не стоять осторонь, а всіляко допомагають країні, суттєво збільшилася. Дуже приємно, що жителі Новограда-Волинського не залишаються осторонь проблем нашої держави, допомагають соціально незахищеним категоріям населення, підтримують наших захисників на Сході країни. Неможливо всіх волонтерів Новограда-Волинського назвати поіменно, адже людей, які залучаються до волонтерського руху, дуже багато. Нехай же ваша доброта повернеться до вас сторицею», — зазначила Оксана Василівна.
Із нагоди свята волонтерам та активістам заступник міського голови вручила нагородні кубки.
Крім того, до присутніх у залі звернулись Валентина Лук’янець та голова Новоград-Волинського міського осередку Всеукраїнського братства ОУН-УПА ім.генерала Романа Шухевича — Тараса Чупринки Віктор Бусленко, які розповіли свої історії у волонтерській діяльності та ділилися спогадами, висловили слова подяки.
Із музичними привітаннями на святі виступили зразковий фольклорний ансамбль «Мальва» Палацу дітей та молоді (художній керівник — Галина Кучинська), учениці Школи мистецтв Анна Мисюра та Марина Зосимович, а також Юлія Краля.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради