СТУДЕНТИ — НА СТОРОЖІ ЧИСТОТИ БЕРЕГІВ СЛУЧІ

СТУДЕНТИ — НА СТОРОЖІ ЧИСТОТИ БЕРЕГІВ СЛУЧІ

\"СТУДЕНТИСтудентство та викладацькі колективи економіко-гуманітарного коледжу та професійного ліцею у числі перших відгукнулися на заклик до участі у весняному прибиранні міста. 7 квітня вони вийшли на берег річки Случ, сповнені рішучості навести там лад, очистити прибережну смугу від сміття. Варто відзначити, що аналогічні акції студенти згаданих навчальних закладів проводять вже не вперше.
— Декілька років тому ми збиралися влаштувати спортивні змагання поблизу річки Случ і побачили, що за сміттям немає куди ступити. Тут вже не до змагань. — розповідає М.Є. ПАЛАМАРЧУК, директор НВЕГК і професійного ліцею. — Відтоді ми щовесни проводимо акцію з прибирання берегів. Обрали собі територію — правий берег Случі, від Парку перемоги до пішохідного мосту.
У прибиранні взяли участь близько сотні студентів. Лише за першу годину роботи молодь назбирала стільки сміття, залишеного несвідомими відпочивальниками, що ледве вистачило вантажного автомобіля, аби все це вивезти.
Микола Паламарчук у такій акції вбачає, насамперед, виховний момент. Педагог переконаний, що ті юнаки й дівчата, котрі цього дня добре попрацювали, навряд чи в майбутньому зневажливо ставитимуться до навколишнього середовища, прибиратимуть, бодай, після себе. Ось що говорять про свою участь в акції самі її учасники.
Олена Подаянчук, другокурсниця НВЕГК:
— Прикро дивитися, коли значна частина людей демонструє несвідоме ставлення до природи, забруднює її. Тому в цей гарний сонячний день ми прийшли сюди, щоб показати всім, як потрібно берегти й цінувати навколишню красу. Нехай ми приберемо невеличку частину міста, але сподіваємося, що цей приклад спонукає інших жителів Новограда-Волинського дбати про чистоту вулиць, скверів, берегів річок.
Оксана Федоренко, другокурсниця НВЕГК:
— Дуже добре, що наші студенти активно підтримують акцію «Молодь — за чисте довкілля». Сміття — це величезна проблема, певно, одна з найактуальніших для нашого міста. Тому з нею потрібно боротися гуртом. Люди тепер чомусь байдужі до навколишнього середовища. Минулого року в місті було насаджено чимало молодих дерев. І де вони зараз? Скільки з них по-варварськи знищено? Ми в цьому році знову посадили декілька десятків саджанців навколо стадіону поблизу нашого навчального закладу. Будемо їх оберігати.
Пластикові і скляні пляшки, целофан, папір, бите скло, обгортки від продуктів харчування — такого «добра» все ще вистачає обабіч річок, у зелених зонах, місцях традиційного відпочинку звягельської громади. Вочевидь, після суботника, запланованого на 10-11 квітня, сміття поменшає. Та чи надовго?
Олег БРЮХАНОВ