Робота державного виконавця складна, постійно пов’язана з гострими конфліктними ситуаціями

Робота державного виконавця складна, постійно пов’язана з гострими конфліктними ситуаціями

\"РоботаУміння виконавця за таких обставин знайти правильні шляхи розв’язання конфлікту на законних засадах — ось ті основні завдання, які щодня постають перед державними виконавцями.
Всі працівники державної виконавчої служби усвідомлюють колосальну відповідальність, яка на них покладена, тому й надалі вірно служитимуть інтересам України та її громадян, з честю примножуватимуть традиції своєї професії.
Міністерство юстиції приділяє велику увагу захисту прав дітей і працює над удосконаленням законодавства у цій сфері. Завдяки двом пакетам законів #ЧужихДітейНеБуває, які показали реальний результат, на сьогодні відділом вже стягнуто 19138714 грн. аліментів.
Зокрема, серед нововведень цих пакетів законів, наступне:

  • збільшення мінімального розміру аліментів;

  • накладення додаткових штрафів на суму боргу по аліментах;

  • спрощення процедури виїзду за кордон із тим із батьків, із ким проживає дитина;

  • вдосконалення порядку побачень із дитиною того з батьків, хто з нею не проживає;

  • обмеження щодо перебування боржників на державній службі;

  • кримінальна відповідальність за ухилення від суспільно корисних робіт у вигляді позбавлення волі до 2 років.


Державними виконавцями відділу складено 165 протоколів про вчинення боржником адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.183-1 КупАП, робота над якими державними виконавцями проводиться далі. Боржниками з аліментів відпрацьовуються суспільно корисні роботи, завдяки яким на сьогодні стягувачі отримали 58769 грн.
У відділі створена мобільна група щодо ліквідації заборгованості з аліментів, яка неодноразово здійснювала виїзди по місцю проживання боржників. Працівниками відділу ефективно проводиться робота не лише в напрямку стягнення аліментів, а і в інших напрямках.
У цьому році були відзначені подякою міністра юстиції державні виконавці Жигадло Ю.С., Сидорець С.М. за сумлінну працю у виконанні рішень про стягнення аліментів. Також високі показники роботи у відділі мають Де Кеннедіс Р.О., Пінчук К.А., Кулик О.Б., Кривенко Ю.С. Найбільшу роботу щодо стягнення аліментів у напрямку складання протоколів за ч.1 ст.183-1 КупАП проведено заступником начальника Корнійчук В.В. Завдяки роботі заступника начальника Кошман Л.А., яка представляє інтереси відділу в судах, відділ має високий показник. Великий обсяг роботи проводиться провідним спеціалістом Капустинською Т.П. та діловодом Савчук Н.Б. Гарні показники мають державні виконавці Титорчук Л.М., Тенянко О.Ю., Марчук К.С., Франчук Ю.М., Грабовський В.П. Нещодавно у відділі до своїх обов’язків приступила новий державний виконавець Табалюк А.В., яка успішно виконує свої обов’язки.
10.12.18 року на Житомирщині розпочався Всеукраїнський тиждень права. Тож, нехай професійні зусилля працівників державної виконавчої служби будуть винагородженні довірою і повагою громадян, впевненістю у надійному і справедливому захисті їх конституційних прав і свобод.
Користуючись нагодою, щиро вітаю державних виконавців відділу з професійним святом — Днем працівника державної виконавчої служби.
О.ШЛАПАК, начальник відділу