Віктор ВЕСЕЛЬСЬКИЙ: «Я не «прогнувся» під депутатів»

Віктор ВЕСЕЛЬСЬКИЙ: «Я не «прогнувся» під депутатів»

Намагання депутатів достроково припинити повноваження міського голови Віктор Весельський пояснює своєю принциповою позицією. «Я не «прогнувся» під депутатів, коли окремі з них тиснули на мене при призначенні директорів міських шкіл. Навіть через «договорняки» залишили місто на кілька днів без води, щоб скомпрометувати мене», — зазначив Віктор Весельський у понеділок, 10 грудня, під час промови на зібранні, яке так і не стало сесією.
Нагадаємо, 10 грудня, о 09:00, у приміщенні великої зали Будинку рад мала розпочати свою роботу позачергова двадцять восьма сесія міської ради сьомого скликання, на розгляд якої було внесено питання «Про дострокове припинення повноважень міського голови Весельського В.Л.».
Відповідне розпорядження міський голова Віктор Весельський підписав 7 грудня, у п’ятницю, після обіду, коли стало відомо, що частина депутатів перебуває не в Новограді і не зможе з’явитися у призначений ним для сесії час.

Група депутатів, яка ініціює дострокове припинення повноважень діючого міського голови, у своєму зверненні повідомляла про намір провести позачергову сесію 14 грудня. Враховуючи, що Віктор Весельський призначив сесію на 10 грудня, без згоди депутатів, для проведення сесії не зібрався кворум. У залі зареєструвалися лише 10 депутатів, секретар міської ради і міський голова, що значно менше від необхідної кількості для того, щоб сесія була повноважною. До сесійної зали не з’явилися ті депутати (крім секретаря міської ради Василя Остапчука), чиї голоси в ході можливого таємного голосування можуть припинити повноваження Віктора Весельського як міського голови.
Тож, не маючи в залі політичних опонентів, відбулася «публічна порка» депутатської ініціативи. Із промовою на захист міського голови та закликами до спільної відповідальності (включаючи депутатський корпус) виступили член виконавчого комітету міської ради, генеральний директор ПрАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» Сергій Портянко, міський голова двох скликань Микола Боровець, голова постійної комісії міської ради з питань депутатської етики, дотримання законності та охорони прав і свобод громадян Андрій Рассадін, голова постійної комісії міської ради з питань соціальної політики, охорони здоров’я, освіти, культури та спорту Володимир Федорчук, в.о. старости Майстрівського старостинського округу Олексій Борисюк, а також начальник відділу ведення Державного реєстру виборців міської ради Тетяна Соколюк.
Прикметно, що свою промову Микола Боровець, який на позачерговій сесії міської ради 6 листопада повернув Віктору Весельському своє посвідчення радника міського голови зі словами: «Мені стидно бути радником такого міського голови!», цього разу розпочав виступ зі слів: «Минулого разу ви мене не так зрозуміли…». Микола Петрович, як і інші виступаючі, закликав «не розхитувати човен, в якому пливе місто», закликав до об’єднання зусиль депутатського корпусу й виконавчих органів міської влади, до спільної роботи над бюджетом міста на 2019 рік.
Звісно, що про загальноміські проблеми, які накопичилися за останні декілька років і не вирішуються (про що неодноразово йшлося в попередніх публікаціях і в соцмережах), того дня ніхто не говорив. Ті, хто має про них говорити, продовжують наполягати на проведенні позачергової сесії у зазначений ними день.
Як сьогодні повідомляє відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради, на адресу Новоград-Волинської міської ради надійшло повідомлення від депутатів міської ради про скликання позачергової сесії міської ради 14 грудня 2018 року. Дане повідомлення розміщено на офіційному сайті Новоград-Волинської міської ради у рубриці «Актуально про головне», відповідний проект рішення розміщено у рубриці «Нормативна база — Проекти рішень міської ради». Тож, історія матиме продовження.
Олег БРЮХАНОВ