Хроніка 51/2018

Хроніка 51/2018

У ГОРОДНИЦЬКОМУ ЛІСНИЦТВІ ЗАТРИМАЛИ ЧЕРГОВОГО ЛІСОКРАДА
12 грудня до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення про незаконну порубку лісу. На місці події, в одному з кварталів Городницького лісництва, був затриманий чоловік, в якого вилучено 49 колод породи граб, а також бензопила. Розпочато кримінальне провадження.
Порушника виявили лісничі місцевого лісництва та повідомили до поліції. Разом із правоохоронцями молодика було затримано безпосередньо під час вчинення правопорушення.
Чоловіка, як з’ясувалося, жителя с.Кленова, доставили до відділення поліції для фіксації всіх обставин. Жодних документів щодо підстав порубки лісу він не надав.
На місці події було вилучено гужовий транспорт, завантажений колодами грабу, та бензопилу.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст.246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Триває з’ясування всіх обставин. Санкція статті передбачає відповідальність — від штрафу до 3-річного ув’язнення.
У БАРАНІВСЬКОМУ РАЙОНІ ПОЛІЦІЯ З’ЯСОВУЄ ОБСТАВИНИ КРАДІЖКИ З БАНКОМАТУ
14 грудня, вранці, до Баранівського відділення поліції надійшло повідомлення про пошкодження банкомату. На місці події працювали слідчо-оперативні групи та вибухотехнічна служба. Триває з’ясування обставин.
Попередньо встановлено, що близько 5:40, у селищі Довбиші, невідомі здійснили крадіжку касет із грішми з банкомата. Нині відомо, що крадії проникли до приміщення аптеки, де і знаходився прилад, та пошкодили його шляхом підриву.
Попередня правова кваліфікація правопорушення — ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За наявною нині інформацією, у касетах могло знаходитися близько 300 тисяч гривень.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

НА ЖИТОМИРЩИНІ РОЗБИВСЯ ЛІТАК «СУ-27»: ЗАГИНУВ ПІЛОТ
«15 грудня на Житомирщині, близько 15 години, у ході виконання планових польотів, під час заходу на посадку розбився літак «Су-27». Льотчик загинув. Обставини та причини події з’ясовуються», — йдеться в повідомленні Генштабу ЗСУ.
Військова прокуратура Центрального регіону з даного приводу повідомила: «15.12.2018 року, близько 15:00, на Житомирщині під час заходу на посадку у 2-х км від аеродрому Озерне розбився військовий літак-винищувач «Су-27», бортовий номер 55, приписаний до в/ч 1435. Аварія сталася під час проведення планового польоту. За попередньою інформацією з місця події, льотчик — Олександр Васильович Фоменко, загинув. На місці аварії літака працює група військових прокурорів апарату військової прокуратури Центрального регіону України, прокурорів Житомирського гарнізону та слідчих Державного бюро розслідувань. 15.12.18 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.416 Кримінального кодексу України, «Порушення правил польотів або підготовки до них». Наразі всі обставини трагічної події з’ясовуються».
НА ТРАСІ «КИЇВ — ЧОП» ФУРА ЗЛЕТІЛА В КЮВЕТ
На Житомирщині, на авторозв’язці між селами Березне та Глибочиця, з дороги злетіла вантажівка.
Дорожньо-транспортна пригода сталася 13 грудня, близько 1 години ночі, на 128-му км автотраси «Київ — Чоп». Близько 8 ранку на місці аварії працювали працівники патрульної поліції.
ДТП минулося без потерпілих, — повідомили в поліції.
ЗАТРИМАЛИ БРАКОНЬЄРА
11 грудня, близько 3-ї години, під час патрулювання на автодорозі «Київ — Чоп» за порушення правил дорожнього руху патрульні зупинили автомобіль «Volkswagen Transporter».
У ході здійснення поверхневої перевірки транспортного засобу патрульні поліцейські виявили у салоні автівки тушку дикої тварини, поруч з якою знаходилась мисливська зброя.
Дозволу на полювання у водія та пасажира транспортного засобу не було. Надалі, під час перевірки номерів агрегатів автомобіля, патрульні встановили, що табличка номеру кузова та дублюючі таблички пошкоджено механічним способом. На місце зупинки патрульні поліцейські викликали слідчо-оперативну групу Новоград-Волинського відділу поліції.
ДВІ ПОЖЕЖІ СТАЛИСЯ В НОВОГРАДІ ВПРОДОВЖ ДОБИ
10 грудня, о 09 годині 39 хвилин, Служба порятунку «101» отримала повідомлення про пожежу в літній кухні у місті Новограді-Волинському. Пожежу першим побачив сусід власника оселі. Він одразу прибіг до літнього чоловіка, який ще не знав про пожежу, та допоміг йому рятувати майно з вогню.
Коли на місце виклику прибули пожежники, горів дах будівлі по всій площі — 80 кв.м. Під однією покрівлею були літня кухня, сарай та погріб. В сараї знаходилися сіно та дрова, що підвищувало небезпеку поширення пожежі. До її ліквідації залучили додаткові сили.
Пожежу ліквідували. Пожежники недопустили перекидання вогню на житлову будівлю, розташовану впритул до палаючих приміщень. Загалом до гасіння залучили 10 чоловік рятувальників та одну пожежну машину.
Незабаром сталася ще одна пожежа — в місті загорілась господарська споруда. Більше години знадобилося на її гасіння. Пожежею було знищено дах будівлі.
Ніхто з людей травмований не був. Причини загорянь встановлюють фахівці.
04141.com.ua

ЗАТРИМАНО КРАДІЯ, ЯКИЙ НАЗИВАВСЯ СОЦІАЛЬНИМ ПРАЦІВНИКОМ
12 грудня до дільничних офіцерів звернулись дві жительки с.Приворіття із повідомленням про крадіжки грошей із їх осель. Поліцейські швидко зорієнтувались у ситуації і за описом, наданим заявницями, встановили та уже за годину затримали підозрілого молодика, який і обікрав пенсіонерок.
Дільничні офіцери працювали у селі, спілкуючись із місцевими жителями за поданими ними раніше заявами щодо тих чи інших питань, коли з проміжком у півтори години до них звернулися дві пенсіонерки з подібними повідомленнями.
У першому випадку 53-річна жінка, повернувшись додому, виявила відкрите металопластикове вікно у власному будинку та зникнення 28 тисяч гривень заощаджень. Інша заявниця, 82-річна бабуся, розповіла поліцейським, що до її хати зайшов незнайомець, який назвався соціальним працівником. Молодик попросив у пенсіонерки ручку та папір, мовляв, необхідно оформити деякі документи. Допоки жінка шукала потрібне, незнайомець встиг знайти в її будинку близько 3 тисяч гривень та мобільний телефон, які й викрав.
Пенсіонерка змогла описати зовнішність молодика, а також відзначила, що він прийшов пішки. Тож, поліцейські, сподіваючись, що далеко він втекти не міг, розпочали відпрацювання села.
— На одній із вулиць Приворіття дільничні таки помітили схожого до опису потерпілої немісцевого парубка. Його затримали, а під час огляду ще й вилучили викрадені у бабусь речі та гроші, — розповів начальник Брусилівського ВП Сергій Цівончук.
Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Молодик виявився 22-річним жителем м.Малин, який опинився у селі Брусилівського району без видимої причини чи потреби.
У РАДОМИШЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ У ДТП ЗАГИНУЛА ЖІНКА
Фатальна дорожньо-транспортна пригода сталася 13 грудня, близько 8:00, у с.Лутівці. Внаслідок наїзду автомобілем загинула місцева жителька. Поліцією розпочато досудове розслідування.
Встановлено, що водій автомобіля «Volkswagen Golf», 33-річний житель Радомишльського району, рухаючись вулицею села у напрямку районного центру, здійснив зіткнення з пішоходом, яка рухалась узбіччям дороги у попутному напрямку.
Внаслідок ДТП жінка, 50-річна місцева жителька, загинула на місці події.
Нині всі обставини ДТП з’ясовуються у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.
Відділ комунікації поліції Житомирської області