Cемінар-нарада з головами ОТГ, сільських та селищних рад

Cемінар-нарада з головами ОТГ, сільських та селищних рад

Фахівці Головного управління ДФС у області провели виїзну семінар-нараду з головами об’єднаних територіальних громад Новоград-Волинського, Ємільчинського, Романівського та Баранівського районів. На території цих районів створено вже 11 ОТГ, у перспективі планується ще створення 2 ОТГ.
У заході взяли участь заступник начальника ГУ ДФС у Житомирській області Катерина Риженкова, начальник управління податків і зборів із фізичних осіб ГУ ДФС у Житомирській області Денис Омельянчук, начальник управління праці Світлана Бойм, начальник Новоград-Волинського управління ГУ ДФС у Житомирській області Святослав Максимчук.
Катерина Риженкова відкрила семінар-нараду та донесла до представників органів самоврядування інформацію про ті сервіси для платників податків, які надаються фіскальною службою, зокрема: де можна ознайомитися із реєстром виданих ліцензій платникам податків, інформацію під рубрикою «дізнайся більше про свого бізнес-партнера» в частині податкового боргу, запитання-відповіді із загально-доступного інформаційного ресурсу, та низку інших важливих напрямків сервісних послуг.
Начальник управління податків і зборів із фізичних осіб ГУ ДФС у Житомирській області Денис Омельянчук зупинився на особливостях адміністрування, проблемах та перспективах розширення податкової бази місцевих бюджетів в умовах реалізації реформи місцевого самоврядування.
Світлана Бойм прокоментувала присутнім про заходи, спрямовані на детінізацію ринку праці. Зокрема, що стосується офіційного працевлаштування громадян на території громад. Святослав Максимчук висловив бачення щодо необхідності надання практичної допомоги фахівцями управління громадянам Романівського та Ємільчинського районів.
Такі виїзди проводитимуться щотижнево. Пропозиція була схвально підтримана представниками громад районів.
Сектор організаційного забезпечення Новоград-Волинського управління ГУ ДФС у Житомирській області