Питання про закриття районної бібліотеки зняли з порядку денного сесії районної ради

Серед проектів рішень, що попередньо виносилися на сесію Новоград-Волинської районної ради (19 грудня), був проект, яким передбачалося ліквідувати Новоград-Волинську районну бібліотеку імені Лесі Українки, розташовану в місті по вулиці Героїв Майдану, 13.
Втім, ще задовго до пленарного засідання це питання викликало значний суспільний резонанс. Газета «Звягель» у №49 від 7 грудня 2018 року друкувала лист-звернення від колективу Новоград-Волинської районної бібліотеки ім.Лесі Українки до керівництва і депутатів районної ради та керівництва РДА. Також було опубліковане звернення до голови Новоград-Волинської районної ради Д.В.Рудницького від читачів бібліотеки. В обох зверненнях йшлося про недопущення закриття закладу, наводилися відповідні аргументи.
Свою точку зору на проблему та аргументи тоді висловили й у апараті районної ради. Якщо коротко, то проект рішення про ліквідацію бібліотеки розробили через недостатність фінансування, визначивши в умовах обмежених бюджетних коштів пріоритетами галузі освіти й медицини. Іншими словами, на утримання бібліотеки не залишається коштів…
Втім, станом на тепер питання про закриття Новоград-Волинської районної бібліотеки імені Лесі Українки було знято з порядку денного сесії районної ради. Таку пропозицію вніс голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, комунальної власності транспорту та зв’язку Микола Іванюк. Обгрунтування: до районної ради не надійшла відповідь від Міністерства культури України, куди райрада зверталася з цим питанням.
Тож, наразі бібліотека продовжує функціонувати. Втім, зрозуміло, що станом на сьогодні питання не вирішили остаточно, а лише відклали.
Олег БРЮХАНОВ