Клуб карате «Січ» урочисто відзначив 20-річний ювілей

Клуб карате «Січ» урочисто відзначив 20-річний ювілей

Урочистості з нагоди ювілею знаного в Новограді, в Україні та у світі спорту спортивно-оздоровчого клубу «Січ» відбулися у міському Палаці культури у суботу, 15 грудня. У великій залі зібралися тренери, вихованці та їхні родини, меценати та друзі клубу.
Із вітаннями та словами подяки за спільну працю до присутніх звернувся президент і головний тренер клубу «Січ» Петро Корнійчук. Саме Петро Петрович 20 років тому втілив у життя ідею про створення клубу, щоб передати свої знання та вміння дітям і молоді.
Поступово вихованці клубу підкорювали нові й нові вершини: від обласних — до всеукраїнських та міжнародних турнірів. Талант і тренерська майстерність Петра Корнійчука, який очолив молодіжну збірну України з карате, дозволила українському карате, за підсумками чемпіонатів Європи та світу, увійти до міжнародної еліти цього виду спорту. Про все це та етапи становлення клубу «Січ» присутні дізналися із відеоролика, що вмістив фотознімки найкращих миттєвостей в історії клубу.
Нині у тренерському штабі клубу «Січ», окрім Петра Корнійчука, працюють молоді й перспективні тренери — Вадим Рибачок, Андрій Хромушин та Руслан Загривий.
Руслан Загривий очолює відділення «інваспорту» — групу для дітей з особливими можливостями. Зал стоячи аплодував мужності і сміливості цих діток, коли вони вийшли на сцену МПК із показовими виступами.
Свої вміння присутнім продемонстрували вихованці молодшої групи клубу «Січ». А згодом — на татамі вийшли старші, провівши показові бої командного куміте.
Керівництво клубу «Січ» відзначило подяками меценатів і спонсорів, адже головним чином завдяки їхній постійній матеріальній підтримці, у спортсменів з’являються можливості побувати на престижних чемпіонатах і турнірах далеко від Новограда, здобуваючи там перемоги й призові місця, чим прославляючи рідне місто.
Велика подяка прозвучала на адресу батьків вихованців, котрі вкладають чималі кошти у спортивний розвиток дітей.
Результатом спільної праці тренерів, батьків, меценатів стало неодноразове потрапляння звягельських спортсменів-каратистів до складу збірної України.
У цілому ж лейтмотивом урочистостей стала переконаність, що діти, які займаються карате, всебічно загартовуються, готуються до дорослого життя, отримують необхідне спортивне навантаження для свого розвитку. Крім цього, карате має свою філософію, ключовими моментами якої є виховання поваги до старших, піклування про молодших, виховання почуття справедливості, сміливості, міцності та сили духу.
Олег БРЮХАНОВ