Хроніка 52/2018

Хроніка 52/2018

У ПОЖЕЖІ ЗАГИНУВ ЧОЛОВІК
24 грудня, о 23 годині 14 хвилин, Служба порятунку «101» отримала повідомлення про пожежу у приватному дерев’яному житловому будинку в с.Яроповичі Андрушівського району.
На місці події рятувальники встановили, що осередок загоряння знаходиться в одній із житлових кімнат оселі. Там горіли речі домашнього вжитку. До того ж, вогонь охопив дах будівлі. Під час проведення розвідки всередині житла, в кімнаті, на ліжку, рятувальники виявили тіло 55-річного власника помешкання без ознак життя.
Загоряння локалізовано о 01 годині та о 05 годині — ліквідовано. Вогонь знищив покрівлю оселі та речі домашнього вжитку в одній із кімнат. До ліквідації загоряння залучалося 5 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки.
Попередня причина пожежі — необережність під час куріння. Наразі остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями.
ПІД ЧАС ЛІКВІДАЦІЇ ПОЖЕЖІ ВИЯВИЛИ ТІЛА ДВОХ ЗАГИБЛИХ ЛЮДЕЙ
23 грудня, о 07 годині 48 хвилин, Служба порятунку «101» отримала повідомлення про пожежу в житловій оселі в с.Галинівка Хорошівського району. Про це пожежників повідомили сусіди, які прокинулись вранці від гучного тріскотіння шиферу. Вони ж і сповістили, що в приміщені можуть бути люди.
По прибуттю рятувальників до місця виклику вогнем була охоплена покрівля будинку. Через декілька хвилин дах завалився. Провівши розвідку всередині оселі, пожежники виявили в кімнаті тіла двох загиблих людей. Це були 38-річний господар та його 34-річна співмешканка.
Попередньо встановлено, що причиною пожежі могло стати необережне поводження з вогнем під час куріння. Остаточні обставини наразі встановлюють фахівці.
ЗА ДОБУ РЯТУВАЛЬНИКИ ОБЛАСТІ ЗАГАСИЛИ ТРИ ПРИВАТНИХ БУДИНКИ ТА ТРИ ГОСПОДАРСЬКІ СПОРУДИ
24 грудня, о 01 годині 25 хвилин, Служба порятунку «101» отримала повідомлення про те, що горить приватний дерев’яний будинок в с.Великий Дивлин Лугинського району.
До місця пожежі було спрямовано черговий караул місцевої пожежної охорони того ж району. Вони встановили, що через пізнє повідомлення про пожежу та горючість конструкцій будівлі вогонь охопив дах житла. Ще до приїзду вогнеборців місцеві жителі намагалися самотужки приборкати займання, але їхні зусилля виявилися марними.
Спільними зусиллями власників, сусідів, працівників МПО та надзвичайників о 02:11 пожежу локалізували та о 03:16 — ліквідували. Вогнем знищено 60 кв. м даху житлового будинку. До ліквідації загоряння залучалися 4 чоловіки особового складу ДСНС, 2 працівники МПО та 2 одиниці спецтехніки.
Ще одна оселя горіла в селищі Кам’яний Брід Баранівського району. Там вогонь встиг лише знищити 1 кв. м стіни.
Крім того, рятувальники Андрушівського, Коростенського та Ружинського підрозділів ліквідували загоряння трьох господарських будівель, що сталися на територіях приватних домоволодінь. Рятувальникам вдалось зупинити вогонь та недопустити подальшого його розповсюдження будівлями. У всіх трьох пожежах частково зазнали пошкоджень лише покрівлі та перекриття споруд.
Наразі обставини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.
ДТП В НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАБРАЛА ЖИТТЯ МОЛОДОГО ХЛОПЦЯ
Вкотре в с.Броники на автотрасі «Київ — Чоп» сталася дорожньо-транспортна пригода. Цього разу зіткнулись декілька автомобілів. ДТП сталася 22 грудня, о 6 годині 15 хвилин. Про це інформує прес-служба ГУНП в Житомирській області.
«На автошляху «Київ — Чоп» сталося зіткнення трьох легкових автомобілів та вантажівки. Одного з травмованих у ДТП, 22-річного житомирянина, з травмами було доставлено до реанімаційного відділення Новоград-Волинської лікарні. На жаль, за кілька годин чоловік помер», — повідомляє поліція.
У рамках розпочатого кримінального провадження з’ясовуються всі обставини ДТП.
НАРКОМАН ОБІКРАВ МАГАЗИН У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ
Із магазину з цілодобовим режимом роботи нічний «покупець» викрав денну виручку. Правоохоронці встановили особу та затримали злодія.
У ранковий час, 18.12.2018 р., до місцевого поліцейського відділу із заявою про вчинення крадіжки звернувся власник магазину.
У ході проведення першочергових заходів, спрямованих на встановлення обставин вчинення крадіжки, оперативники з’ясували, що злочин вчинили близько 04 години 30 хвилин. Із показів продавця в цей час у магазин зайшли двоє чоловіків. Один завів із продавчинею розмову, другий — зробив покупку. Пізніше продавець магазину виявила відсутність грошей у касі в сумі 1700 гривень та сповістила про це власника магазину.
Першочергово були переглянуті записи камер відеоспостереження, які встановлені у крамниці. На записі було зафіксовано особу, причетну до вчинення крадіжки. Це — 30-річний мешканець Новограда-Волинського, який раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за зберігання наркотиків. Свою вину чоловік визнав.
04141.com.ua

ОБЕРЕЖНО! ШАХРАЇ АКТИВІЗУВАЛИСЯ!
У Житомирській області вкотре активізували свою злочинну діяльність шахраї, які, представляючись першим заступником або заступником прокурора області, вимагають кошти.
Зокрема, зловмисники, телефонуючи до керівників державних установ, організацій, а також приватних підприємств на мобільні телефони, вимагають від них перерахунку грошових коштів на банківську картку. До того ж, відмовляються зустрічатися, називаючи номер карткового рахунку.
Дзвінки від шахраїв надходять із наступних номерів мобільних телефонів: 066-863-29-61, 095-043-93-53.
Прокуратура Житомирської області офіційно повідомляє, що такі прохання мають винятково шахрайські мотиви, за які передбачена кримінальна відповідальність.
Наразі вирішується питання щодо внесення відомостей про зазначені факти до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкриття кримінального провадження.
Також прокуратура області звертається до всіх жителів Житомирщини з проханням бути пильними і не піддаватися на шахрайські дії.
У разі одержання подібних дзвінків або повідомлень, просимо громадян одразу звертатися до органів поліції або прокуратури та оперативно повідомляти про шахраїв.
ТРЕНЕРУ ШАХОВОГО КЛУБУ ЗА РОЗБЕЩЕННЯ НЕПОВНОЛІТНЬОЇ «СВІТИТЬ» ВІД 5 ДО 8 РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ
Прокуратурою Житомирської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вчинення розпусних дій щодо малолітньої, вчинених тренером шахового клубу м.Бердичів.
Наразі обвинувальний вирок у кримінальному провадженні за ч.2 ст.156 (Вчинення розпусних дій щодо малолітньої особи) КК України скеровано до Бердичівського міськрайонного суду для розгляду по суті.
Встановлено, що 59-річний бердичівлянин, скориставшись тим, що, раніше знайома, його вихованка, унаслідок малолітства не здатна розуміти характер протиправних вчинків стосовно неї, у приміщенні шахового клубу, де проходили заняття, скоїв розбещення малолітньої дівчинки.
У ході досудового розслідування, яке проводили органи поліції, зібрано достатньо доказів скоєння тренером шахового клубу кримінального правопорушення.
Публічне обвинувачення у суді підтримуватиме прокуратура Житомирської області.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
НА ЖИТОМИРЩИНІ ЛИШЕ ПІСЛЯ ВТРУЧАННЯ ПРОКУРАТУРИ ПРИПИНЕНО НЕЗАКОННЕ КОРИСТУВАННЯ ГІДРОСПОРУДОЮ НА ПРИТОЦІ Р.ІРША
Коростишівською місцевою прокуратурою заявлено до суду позов про визнання недійсним договору оренди гідроспоруди, що у с.Кам’яний Брід Хорошівського району.
Встановлено, що у вересні 2014 року, за рішенням Фасівської сільської ради Хорошівського району, укладено із приватним підприємцем договір про оренду гідроспоруди вартістю 55 тис. грн., розташованої на річці Тростяниця, яка є притокою річки Ірша.
Однак договір із підприємцем укладено з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки сільська рада не наділена повноваженнями розпоряджатися об’єктами такої категорії.
Відповідно до ч.5 ст.122 Земельного кодексу України, передавати у користування земельні ділянки водного фонду, а також об’єкти, розміщені на них (у даному випадку — гідроспоруда), мають право органи державної влади обласного рівня.
Таким чином, лише після прийняття Володарсько-Волинським районним судом справи до провадження, обидві сторони погодилися із позицією прокуратури, у результаті чого незаконне користування гідроспорудою припинено.
Гідроспоруда у с.Камяний Брід Хорошівського району розташована на річці Тростяниця — притоці річки Ірша, яка впадає у річку Тетерів, що несе свої води у Дніпро. Крім цього, р.Ірша — джерело питного водопостачання громади міста Малина, смт.Іршанськ та смт.Нова Борова.
Прес-служба прокуратури Житомирської області