У Новограді-Волинському відзначили 75-ту річницю визволення міста від нацистських окупантів

У Новограді-Волинському відзначили 75-ту річницю визволення міста від нацистських окупантів

3 січня у Новограді-Волинському відбулися урочистості з нагоди 75-ї річниці визволення міста від нацистських окупантів. В урочистостях, які проходили у великій залі міського Палацу культури ім.Лесі Українки, взяли участь представники органів місцевого самоврядування, ветерани Другої світової війни, молодь, громадськість міста.


До ветеранів звернувся міський голова Віктор Весельський: «Дорогі ветерани та учасники бойових дій! Третє січня — особливий день для нашого міста. Саме цього дня, взимку 1944 року, Новоград-Волинський був героїчно звільнений від нацистських окупантів. Протягом 1941-1945 років на фронтах воювало 4 тисячі 760 новоград-волинців, з яких 2 тисячі 980 — полягли смертю хоробрих, 2 тисячі 578 — нагороджені бойовими орденами та медалями. Спливають роки і десятиріччя, проте ми завжди з глибокою шаною будемо пам’ятати про мужність та героїзм славних воїнів-переможців у найбільшій і найжахливішій в історії людства війні».
За мужність і відвагу, проявлені в роки Другої світової війни, активну участь у ветеранському русі та з нагоди 75-ї річниці визволення міста Новограда-Волинського від нацистських окупантів Почесними грамотами міської ради були нагороджені: полковник у відставці, учасник бойових дій Юрій Довгаль та учасник бойових дій, ветеран праці Анастасія Шевчук.
Подяки міського голови отримали: учасник бойових дій, ветеран праці Євген Агєєв; дитина війни, ветеран праці Поліна Ігнатенко; дитина війни, ветеран праці Олена Матюшко; учасник війни, ветеран військової служби Григорій Мукомела; дитина війни, ветеран праці Анатолій Блізніченко.
Ведуча заходу Олена Тимощук зачитала листівку-вітання, яка надійшла з міста Києва від Почесного громадянина міста Новограда-Волинського, учасника бойових дій Другої світової війни, визволителя Новограда-Волинського Івана Нечаєва.
Із вітаннями до присутніх також звернувся голова міської ради ветеранів Василь Парфьонов, який побажав ветеранам та всім присутнім довгих років життя, міцного здоров’я, ясного неба над головою, безмежної поваги до мужності і героїзму, без яких перемога не була б можливою.
Присутні вшанували пам’ять визволителів хвилиною мовчання, було покладено квіти до Обеліску слави. Урочистості супроводжувалися святковим концертом.
За матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради