Хроніка 3/2019

Хроніка 3/2019

У ЧУДНІВСЬКОМУ РАЙОНІ ПОЛІЦІЯ РОЗПОЧАЛА РОЗСЛІДУВАННЯ ЗАГИБЕЛІ ЧОЛОВІКА У ЛІСІ
10 січня до відділення поліції надійшло повідомлення про загибель людини під час валки дерева в одному з лісових кварталів Чуднівського лісгоспу. Всі обставини події встановлюються у рамках розпочатого кримінального провадження.
Повідомлення про подію надійшло увечері. Попередньо, працівники слідчо-оперативної групи Чуднівського відділення, які виїздили на місце, встановили, що під час валки дерева смертельно травмовано 56-річного жителя с. Карвинівка Романівського району.
Нині за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст.119 (Вбивство через необережність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді обмеження волі або ув’язнення терміном від 3 до 5 років.
НА ЖИТОМИРЩИНІ ТРИВАЄ РОЗШУК ВТІКАЧІВ З ВИПРАВНОЇ УСТАНОВИ
Правоохоронці встановлюють місцезнаходження засуджених, які у 2017 та 2018 році залишили місце відбування покарання у ДУ «Бердичівський виправний центр».
За всіма фактами поліцією розпочаті кримінальні провадження за ст.390 (Ухилення від відбування покарання у виді обмеження волі та у виді позбавлення волі) КК України та тривають заходи зі встановлення місця перебування розшукуваних.
У січні 2017 року з місця відбування покарання зник Цвєтков Юрій Юрійович, 25.07.1984 року народження, уродженець м.Одеса, без постійного місця проживання. Чоловік був засуджений за ст.115 (Умисне вбивство) КК України.
Його прикмети: зріст 176 см, волосся темно-русяве, очі зелені.
Також серед розшукуваних — громадянин Грузії Моргошія Манучар, 02.02.1987 року народження, уродженець та житель м.Цаленджиха. В Україні не мав постійного місця проживання та реєстрації. У 2017 році був засуджений за злочин, передбачений ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. У липні 2018 року він самовільно залишив територію виправної установи.
Прикмети розшукуваного: зріст 175 см, волосся темно-русяве, очі карі.

У розшуку перебуває житель м.Шахтарськ Донецької області Деркач Сергій Ярославович, 04.01.1974 року народження. Чоловік раніше був неодноразово засуджений за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. У жовтні 2018 року він залишив місце роботи у Житомирському районі.
Його прикмети: зріст 180 см, волосся чорне, очі карі. Був одягнений у сині джинси, куртку та кросівки чорного кольору. На лівій кисті має татуювання у вигляді літери «С».
Шановні громадяни! Якщо ви володієте будь-якою інформацією щодо місця знаходження розшукуваних, — повідомте за телефонами Бердичівського виправного центру: (067) 969-52-46, (093) 140-74-98 або зверніться до найближчого відділу поліції безпосередньо чи за номерами: (0412) 40-74-20, 102.
НА ЗВЯГЕЛЬЩИНІ У ПОГРАБУВАННІ ОСЕЛІ ПЕНСІОНЕРА ВИКРИТО ДВОХ МОЛОДИКІВ
Працівники поліції Новоград-Волинського району розшукали двох парубків, причетних до пограбування будинку жителя Токарева. Старшого з них взято під варту. Розслідування триває.
9 січня до Новоград-Волинського відділу поліції звернувся 69-річний житель с.Токарів. За його словами, близько опівдня він повернувся додому та помітив, що двоє молодиків нишпорять у кімнаті його будинку. Поява господаря, вочевидь, налякала зухвальців. Ті одразу ж втекли, вистрибнувши через вікно та прихопивши разом гроші, які встигли знайти у схованці.
На місці події працювали слідчо-оперативна група та група реагування патрульної поліції. Правоохоронці з’ясували, що до оселі парубки потрапили через вікно, вийнявши у ньому шибку. Також пенсіонер поділився з поліцейськими власними підозрами щодо осіб можливих зловмисників.
— Уже за півгодини проведення першочергових заходів, перевіряючи наявні відомості, працівники сектору патрульної поліції затримали на сільській вулиці двох місцевих жителів — 26-річного, раніше судимого за крадіжку, та 17-річного молодиків, — розповів начальник Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Кононенко. — Свою причетність до вчинення злочину вони визнали.
Старшого з підозрюваних було затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального кодексу України. Нині у рамках досудового розслідування, розпочатого за ч.2 ст.186 (Грабіж) ККУ, встановлюються всі обставини події. За чинним законодавством, подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.
УПРОДОВЖ 2018 РОКУ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЖИТОМИРЩИНИ ВИЛУЧИЛИ З НЕЗАКОННОГО ОБІГУ ПОНАД 200 КГ НАРКОТИЧНИХ ЗАСОБІВ
Нині до суду направлено майже 400 кримінальних проваджень щодо незаконного обігу наркотиків, із них 71 — за фактами продажу небезпечних речовин. На майно наркоділків вартістю понад мільйон гривень накладено арешти.
Упродовж року працівники поліційних підрозділів області виявили понад тисячу правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків, у тому числі близько півсотні — незаконне вирощування нарковмісних рослин та 86 фактів продажу наркотиків. Із незаконного обігу поліцейські вилучили понад 230 кг наркотичних засобів, в основному — марихуану, а також макову соломку, опій, метадон та психотропні речовини.
За словами начальника Управління протидії наркозлочинності ГУНП області Олександра Богуна, у низці випадків, аби довести діяльність наркоторговців, поліцейським доводилося досить тривалий час документувати їх діяльність, у тому числі — і провести майже 40 оперативних закупівель наркотичних засобів у наркоділків. Відтак за скоєння кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків, було оголошено про підозри 323 особам, у тому числі — 52 збутчикам наркозасобів.
Зокрема, наприкінці грудня поліцейські затримали жителя смт.Попільня та його покупця одразу після чергового продажу наркотичного засобу. А у Баранівці поліція викрила у торгівлі наркотиками перукарку.
На майно продавців «кайфу» накладено арешти на загальну суму понад мільйон гривень, ще більше, ніж на 100 тисяч гривень, — вилучено.
Під час досудових розслідувань третина підозрюваних у наркоторгівлі за рішеннями судів знаходилися під вартою, ще половина — під домашнім арештом, решті було обрано інші запобіжні заходи.
До суду слідчі направили майже 400 кримінальних проваджень з обвинувальними актами щодо незаконного обігу наркотиків, із них 71 — за фактами збуту небезпечних речовин. Зокрема, було завершено досудове розслідування щодо злочинного угруповання, яке займалось розповсюдженням наркотичних засобів на території Житомирщини.
В ОБЛАСТІ ЗАФІКСОВАНІ ШАХРАЙСТВА З РОЗМИТНЕННЯМ АВТОМОБІЛІВ
9 січня до Чуднівського відділення поліції звернувся житель району із заявою про ошуканство. Чоловік розповів, що перерахував понад 11 тисяч гривень «добродію», який пообіцяв зняти з обліку у Польщі його автомобіль. Проте за місяць потому жодних дій не відбулося, а номер телефону «благодійника» взагалі перестав працювати.
32-річний житель с.Рачки має автомобіль «Опель» із номерними знаками іноземної реєстрації. Чоловік спробував вирішити питання легалізації автомобіля через посередників, які й порадили йому «надійну людину». Все, що дізнався про неї заявник, — це номер мобільного. Познайомились із «добродієм» уже безпосередньо під час телефонної розмови, у ході якої той переконав потерпілого у можливості зняти його транспортний засіб із реєстрації у Польщі навіть без самого авто та документів на нього (!). За такі послуги новий знайомий запросив 11 тисяч 200 гривень. У середині грудня заявник переказав вказану суму на названий рахунок.
Потому заявник ще декілька разів спілкувався із «добродієм», який щоразу розповідав про нові ускладнення у вирішенні його питання. Але згодом і цей зв’язок з отримувачем коштів обірвався — його номер перестав працювати. За таких обставин чоловік і звернувся до поліції.
За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять заходи для перевірки отриманої інформації та встановлення особи ошуканця. Водночас правоохоронці застерігають інших власників транспортних засобів із номерними знаками іноземної реєстрації: не шукайте сумнівних шляхів легалізації ваших автомобілів. Ймовірність втрати коштів та негативного результату — стовідсоткова!
Відділ комунікації поліції Житомирської області