Хто виступить спонсором, — тим ім’ям команда й називається

Хто виступить спонсором, — тим ім’ям команда й називається

\"ХтоВК «ЛІСГОСП» СТАВ СРІБНИМ ПРИЗЕРОМ ОБЛАСНОГО ТУРНІРУ
12 січня у Чуднові відбувся волейбольний турнір «Різдвяні зустрічі». Друге місце у напруженій боротьбі з сильними опонентами здобула волейбольна команда з Новограда-Волинського — ВК «Лісгосп».
Серед суперників звягельських волейболістів — ВК «Житичі» (Житомир), представник вищої волейбольної ліги України; а також два колективи з першої ліги — ВК «Патріот» і ВК «Біоресурс» (Житомир).
Волейболісти з Новограда здобули дві перемоги (з рахунком 2:1 над «Патріотом» і з рахунком 2:0 над «Біоресурсом») та поступилися (0:2) «Житичам».
Це дозволило стати срібним призером і вчергове довести, що у новоградського волейболу — великий потенціал, проте мало можливостей його реалізувати.
Саме про це «Звягелю» після турніру розповів гравець команди ВК «Лісгосп», працівник «Новоград-Волинського ДЛМГ» Іван Скидан.
«Поїздка на змагання стала можливою завдяки фінансовій підтримці нашого лісгоспу. Зокрема, особисто директора — Степана Нусбаума, який любить спорт і є постійним меценатом багатьох спортивних подій і змагань. Також допоміг місцевий підприємець Роман Ткачук. Без спонсорів не відбулося б наших перемог. А вони відчутні, хоч і місцева волейбольна команда не має постійної назви. Як кажуть, «хто дасть рубля, — тим і називаємося». Крім лісгоспу, часто нас підтримує місцевий хлібозавод, підприємці. Але значною мірою тримаємо марку на ентузіазмі», — розповів про реалії звягельського дорослого волейболу Іван Скидан.
Так, при міській дитячо-юнацькій спортивній школі діє відділення волейболу. І здобутки юних волейболістів — гучні як на рівні області, так і подекуди на всеукраїнському рівні. Проте в дорослому спорті починаються проблеми, згадані вище. Саме тому багато любителів волейболу з Новограда і району грають за команди з інших міст. Приміром, троє за команду з Ємільчиного (там є потужна підтримка цього виду спорту з боку голови ОДА Ігоря Гундича), ще троє — за Чуднів (там є постійний спонсор).
«Ось і цього разу троє наших земляків грали за «Патріот», — наводить свіжий приклад Іван Скидан.
І нагадує місцевим любителям спорту, що у 2017 році волейбольна доросла команда з Новограда ставала чемпіоном обласного турніру, у 2016 році було друге місце (не знайшлося коштів, щоб поїхати на фінал). А в 2018 році, на жаль, взагалі участі в обласному чемпіонаті не брали.
Але 2019 рік, як бачимо, розпочався успішно. Тож, новоградські волейболісти й любителі цього виду спорту переконані: якщо до їхнього ентузіазму й майстерності додати стабільну фінансову підтримку, то з’являться перемоги вищого гатунку.
Олег БРЮХАНОВ