Невже так багато коштів потрібно для елементарного благоустрою?

Таке питання в новоградців виникає до органів місцевого самоврядування. У листі, який надійшов на адресу «Звягеля», вони звертають увагу лише на декілька проблем, для вирішення яких не потрібно капітальних видатків. Разом із тим автори листа, який пропонуємо вашій увазі нижче, переконані, що схожих «дрібниць» по місту знайдеться десятки, а то й сотні. Проте ці проблеми з незрозумілих для містян причин не вирішуються.
Шановна редакція газети «Звягель»! У минулому році містяни вперше, у рамках проекту «Бюджет участі», обирали проекти, які будуть реалізовані за кошти міського бюджету у 2019 році.
Як відомо зі сторінок вашої газети, було визначено п’ять проектів-переможців, на кожен із яких буде передбачено до 100 тисяч гривень. Проекти — непогані і потрібні для міста. Але виникає питання: чому впроваджуються нові проекти, коли поряд не завершено те, що було розпочато раніше. І воно не менш важливе, аніж нові ініціативи.
ПІШОХІДНА ДОРІЖКА МІЖ ВУЛИЦЯМИ СОБОРНОСТІ І ЖИТОМИРСЬКА
Перехід із вулиці Соборності на вулицю Житомирську не закінчено — не доклали доріжку навіть до амбулаторії №3, що по вул.Житомирській, 27. Перед входом до амбулаторії постійні калюжі, ями, можна ноги поламати. Хоча б якусь лавочку поставили та пару дерев посадили. Адже в амбулаторію приходять люди з дітьми, літні люди, інваліди.
АВТОСТАНЦІЯ — ВІЗИТІВКА МІСТА?
Район автостанції — ворота в місто, можна сказати, його візитівка. Тут знаходиться пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченку. Проте площа нагадує пустелю: зрізали все, що можна було, а натомість ніякої зелені не посадили, нові лавки не поставили. У спекотну погоду немає куди сховатися від сонця. Для цього, може, й не треба тих 100 тисяч гривень…
Не таку Україну у своїх віршах оспівував Т.Г.Шевченко. Сором міській владі — чим займається служба благоустрою міста?
Понад тротуаром — жодного дерева…
Наступний приклад: тротуар понад будинком по вул.Соборності, 13. По всій протяжності — жодного дерева. Десятки років тому, коли будували будинок, дерева зрізали, а посадити нікому. На це теж не потрібно аж 100 тисяч гривень. На жаль, останнім часом у Новограді більше зрізають дерев, навіть у таких місцях, де вони нікому не заважають, а нових не висаджують.
ЗУПИНКА БІЛЯ ВОДОКАНАЛУ
В одному з номерів газети «Звягель» було надруковано статтю, в якій люди скаржилися на стан зупинки в районі костелу. Нарікали на калюжі, ями, що ніде сховатися, коли їде транспорт. Але хіба таке тільки там? Хіба краща зупинка біля Водоканалу, де стирчать «уголки» з огорожі (яку в свій час зрізали) по 5-10 см. Там не тільки впасти можна, у темну пору доби ризикуєш залишитися калікою.
Зупинка, як кажуть у народі, курям на сміх: ні від дощу, ні від вітру, ні від пилюки сховатися ніде. Про цю зупинку, яка була сюди перенесена незаконно, колись йшлося у вашій газеті. Один із жителів вулиці зніс капітальну зупинку — таку, як стоїть через дорогу, мотивуючи тим, що пасажири шумлять, спокій йому порушують. Натомість зробив, як він казав, зупинку європейського зразка. Але то — пародія, а не зупинка. І знову ж таки: де служба благоустрою міста?
В.ПРОКОПЧУК, В.ВЛАСЮК, В.ЧИЖЕВСЬКИЙ, жителі міста