Патріотичний флешмоб студентів-медиків

Студенти та педагогічні працівники медичного коледжу взяли активну участь у заходах з нагоди Дня Соборності.
22 січня, коли вся Україна відзначала 100-річчя Соборності України, студенти коледжу провели урочистості біля меморіалу пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні та учасників АТО. Відбулося покладання корзин із квітами до пам’ятного знаку зі світлинами загиблих та вшанування їх пам’яті хвилиною мовчання.
Патріотичний флешмоб мав назву «Єднаймося, друзі, країна — єдина! Воз’єднання прагне кожна людина!», а студенти закликали до миру і злагоди, щастя і радості, добробуту і процвітання у рідній країні.
Однією з найважливіших дат є 22 січня, коли «воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України, Західноукраїнська Народна Республіка і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України». Сто років виповнилося нині цим дорогоцінним словам.
22 січня 1919 року на Софійському майдані у Києві було урочисто проголошено об’єднання у єдину соборну Україну двох державних утворень.
Останніми роками, у дні державних свят, ми не лише згадуємо видатних історичних діячів, але й вклоняємося пам’яті сучасних українських звитяжців — Героїв Небесної Сотні та Героїв війни за незалежність у боротьбі з російськими агресорами.
Звягельщина завжди пам’ятатиме своїх Героїв. Їх імена навіки залишаться в пам’яті людській. Слава Україні! Героям Слава!
Н.МОРОЗ, заступник директора медколеджу