Наталівка — економічно спроможна, тому не поспішає в міську ОТГ

Відповідно до середньострокового плану пріоритетних дій Уряду, процес створення об’єднаних територіальних громад має завершитися до 2020 року.
Згідно з Перспективним планом формування територій громад Житомирської області, до складу Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади, яка утворилася у зв’язку з добровільним приєднанням до міста Майстрівської сільської ради, пропонується приєднання Наталівської (с.Наталівка, с.Олександрівка) та Орепівської (с.Орепи, с.Лідівка) сільських рад.
21 січня міський голова Віктор Весельський провів робочу зустріч із питань добровільного приєднання територіальних громад сіл Наталівської сільської ради до Новоград-Волинської міської ОТГ.
Голова Наталівської сільської ради Анатолій Терещук охарактеризував стан справ у громаді, підкресливши, що наразі громада — економічно спроможна та в змозі самостійно здійснювати належну фінансово-господарську діяльність. На території сільської ради функціонують комунальні підприємства, села — газифіковані, забезпечені водопостачанням та мають вуличне освітлення.
Анатолій Терещук зазначив, що нині в їхній громаді існують як прихильники, так і противники приєднання. Учасники зустрічі зійшлись на думці, що багато питань та непорозумінь виникає через слабку інформованість людей щодо переваг реформи, мета якої полягає у створенні умов для динамічного розвитку регіонів і надання якісних та доступних суспільних послуг громадянам.
За матеріалами міської ради