Тривають наради щодо спільного фінансування міськрайТМО

17 січня у конференц-залі міської ради відбулася нарада з питань фінансування КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання».
Участь в обговоренні пропозицій та потреб для утримання об’єкту спільної комунальної власності у поточному році взяли в.о. міського голови Сергій Колотов (розпорядження міського голови «Про відрядження» від 10.01.2019 р. №5(о)), секретар міської ради Василь Остапчук, т.в.о. голови районної державної адміністрації Наталія Даниленко, а також т.в.о. начальника фінансового управління міської ради Валентина Іваненко, начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Любомир Дутчак, головний лікар КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» Василь Борис та запрошені.
Сергій Колотов повідомив, що, за підсумками 2018 року, район виконав свої фінансові зобов’язання щодо утримання міськрайТМО. Однак деякі об’єднані територіальні громади не профінансували в повній мірі передбачені видатки, відповідно до потреб. Зокрема, Брониківська ОТГ заборгувала 120 тис. грн.
Як зазначила Наталія Даниленко, у поточному році район намагатиметься забезпечити фінансування в належній мірі. Однак наразі ситуація з наповненням районного бюджету дещо складніша, ніж була у минулому році.
Під час наради було розглянуто пропозиції щодо капітальних та поточних видатків для утримання закладу охорони здоров’я, фінансування яких здійснюватиметься за кошти місцевих бюджетів (власників об’єкту спільної комунальної власності).
Головний лікар КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» Василь Борис підкреслив, що одним із пріоритетів є продовження будівництва хірургічного корпусу міськрайТМО. Даний об’єкт включено до фінансування Державним фондом регіонального розвитку, що передбачає співфінансування з місцевих бюджетів.
Також об’єктами для бюджету розвитку комунального некомерційного підприємства визначено капітальний ремонт відділення анестезіології та інтенсивної терапії, поточний ремонт приміщення для розміщення жіночої консультації, придбання УЗД апарату, артроскопу, переобладнання рентгенапарату.
За матеріалами міської ради