В ополонку — із самого ранку!

В ополонку — із самого ранку!

СОТНІ ЗВЯГЕЛЬЧАН ДОЛУЧИЛИСЯ ДО СВЯТКУВАННЯ ВОДОХРЕЩА
Цьогоріч велике християнське свято Водохреща (або Богоявлення) припало на суботу. Отже, більшість мала цього дня вихідний, і робота не стала на заваді зануренню в цілющу хрещенську воду.
Зранку 19 січня у храмах відбулися святкові богослужіння із традиційним освяченням води. Опівдні на березі річки Случ, в районі рятувальної станції, обряд освячення води в річці провів настоятель Свято-Михайлівського собору, протоієрей Геннадій Пограничний.
Після чого всі, хто налаштувався на купання в ополонці, здійснили традиційні пірнання, вірячи в очищення цілющою йорданською водою та сподіваючись зміцнити здоров’я до наступних хрещенських купань.
Зазначимо, що масові купання проходили не тільки в районі рятувальної станції, де на присутніх чекала організована святкова програма (з виступами військового духового оркестру та аматорських колективів, частуванням, кулішем, шурпою й гарячими напоями). У багатьох зручних для підходу до води місцях по річці Случ були прорубані ополонки. Тож, маючи на увазі, що на свято Водохреща вся вода набуває цілющих властивостей, до традиційного занурення в холодну воду долучилися сотні містян. Як це було і якими емоціями супроводжувалася крижана купіль, — у нашому фоторепортажі.
Олег БРЮХАНОВ