Хроніка 5/2019

Хроніка 5/2019

У ЖИТОМИРСЬКОМУ РАЙОНІ У ДТП ПОТРАПИЛИ ЖИТЕЛІ ДНІПРА
\"ХронікаУнаслідок зіткнення автомобіля «Mitsubishi» з відбійником загинула одна з пасажирок. Водій та інші пасажири, серед яких — двоє дітей, із травмами були доставлені до лікувальних закладів Житомира. Поліцією розпочато досудове розслідування.
Дорожньо-транспортна пригода сталася 24 січня, близько 15:10, на 162-му км автодороги «Київ — Чоп», у с.Болярка Житомирського району.
Попередньо встановлено, що водій автомобіля «Mitsubishi Lancer», 40-річний житель Дніпра, рухаючись у напрямку Рівного, не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з металевим відбійником.
Унаслідок ДТП пасажирка автомобіля, 67-річна жителька м.Дніпро, загинула на місці події. Водій та ще троє пасажирів цього автомобіля — 36-річна жінка, 3-річний хлопчик та 3-місячна дівчинка — усі жителі Дніпра, отримали травми та були доставлені до лікувальних закладів м.Житомир.
Нині триває з’ясування всіх обставин події у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.
ПОЛІЦІЯ РОЗСЛІДУЄ ШАХРАЙСТВО З ОФОРМЛЕННЯМ КРЕДИТІВ НА 150 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ
Майже півсотні кредитів на вказану суму оформив на жительку Чернігівщини її знайомий із Житомирської області. Копії особистих документів жінка віддала йому ще позаминулого року, сподіваючись на допомогу у працевлаштуванні. Натомість, за два роки у неї з’явились значні боргові зобов’язання. Обставини з’ясовує слідство.
21 січня до Новоград-Волинського відділу поліції звернулась 31-річна жителька Чернігівщини із заявою про ошуканство. Правоохоронцям жінка розповіла, як після свого повернення з-за кордону дізналась шокуючу новину про боргові зобов’язання перед різними фінансовими установами і спілками на 150 тисяч гривень. Причому, до оформлення жодного з цих кредитів, за її словами, заявниця не мала стосунку. Втім, жінка поділилась власними підозрами з цього приводу з правоохоронцями.
Заявниця розповіла, що у 2017 році, будучи прихожанкою одного з храмів на Чернігівщині, вона познайомилась із жителем Житомирської області, який також відвідував культову споруду. Чоловік пообіцяв допомогти із працевлаштуванням у столиці. Для цього взяв у жінки копії її особистих документів. Якийсь час вона підтримувала з ним зв’язок, і той продовжував годувати її обіцянками. Потім заявниця поїхала на заробітки за кордон, а її рідних почали турбувати колектори з різних фінансових установ із вимогами сплати кредитних зобов’язань.
— Попередньо відомо, що надмірною довірливістю жінки скористався 39-річний житель Баранівського району. За наявними відомостями, від імені заявниці він подав близько 200 запитів до офіційних фінансових установ і кредитних спілок про можливість оформлення кредитів. У 48 випадках отримав позитивні відповіді і, скориставшись копіями чужих документів, взяв позику загалом на 150 тисяч гривень. За словами жінки, два кредити уже, нібито, погашені ним самим, — розповів начальник Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Кононенко.
Нині за фактом шахрайства (ст.190 ККУ) поліція розпочала кримінальне провадження, у рамках якого водночас з’ясовуються й інші обставини, у т.ч. — як стало можливим оформлення кредитних договорів без особистої участі позичальника та лише за копіями її документів, наданих іншою особою. Нині правоохоронці встановлюють місцеперебування підозрюваного заявницею в ошуканстві.
Поліцейські звертаються до громадян із наполегливим застереженням. Не довіряйте незнайомим і малознайомим людям, особливо у справах, що стосуються фінансових питань. Нікому не передавайте ні власні документи, ні їх копії. Вашою необачністю і довірливістю можуть скористатися шахраї.
ЗА ФАКТОМ БЕШКЕТУ У ПРИДОРОЖНІЙ КАПЛИЦІ БАРАНІВСЬКА ПОЛІЦІЯ РОЗПОЧАЛА РОЗСЛІДУВАННЯ
22 січня до Баранівського відділення поліції надійшло повідомлення про хуліганські дії, вчинені невідомими у капличці, неподалік с.Дубрівка. Всі обставини події зафіксували працівники слідчо-оперативної групи. Розпочато кримінальне провадження.
До поліції звернувся священнослужитель та розповів, що вночі невідомі розбили скло у вікнах загальнодоступної каплиці, розташованої поблизу дороги між селами Висока Піч та Дубрівка Баранівського району.
На місці події поліцейські зафіксували, що хулігани також порозкидали наявні всередині речі, ікони та пошкодили криничку, що знаходиться на відстані 100-150 метрів.
За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Встановлюються причетні до події особи.
НА АНДРУШІВЩИНІ ПОЛІЦІЯ ВИКРИЛА ЗАЛІЗНИЧНИХ «ДИВЕРСАНТІВ»
Троє жителів району занадились демонтувати і красти металеві деталі залізничної колії у райцентрі. Викрили їх злодіяння дільничні офіцери поліції, які застали молодиків просто під час крадіжки.
21 січня до Андрушівського відділення поліції надійшло повідомлення про невідомих осіб, які корпаються на залізничних рейках діючої гілки, розташованої у райцентрі.
Для перевірки цих відомостей за вказаною адресою прибули дільничні офіцери, які застали на місці трьох невідомих чоловіків. Як виявилося, вони встигли демонтувати та поховати по мішках металеві частини залізничних колій.
За таких обставин на місце події було викликано слідчо-оперативну групу поліції, працівники якої задокументували протиправні діяння. Викритими у крадіжці виявились троє непрацюючих місцевих жителів, віком від 30 до 44 років.
Викрадені металеві частини залізниці чоловіки планували здати у якості металобрухту. Сума збитку від вчиненого ними правопорушення склала понад 1,5 тисячі гривень. Небезпекою й іншими незручностями для людей і потягів, які могли настати внаслідок демонтажу колій, «диверсанти» не переймалися.
Всі обставини з’ясовуються у рамках розпочатого за ч.2 ст.185 (Крадіжка) ККУ досудового розслідування. За чинним законодавством, чоловікам може загрожувати покарання від піврічного арешту аж до позбавлення волі строком до 5 років.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ПІДПАЛИВ БУДИНОК І ЗАСТРЕЛИВСЯ: НАДЗВИЧАЙНА ПОДІЯ СТАЛАСЯ В НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ
25 січня, близько 16 години, по вулиці 2-га Зелена в місті Новограді-Волинському виникло загоряння будинку. Про це сайту Новограда-Волинського 04141.com.ua повідомив очевидець.
\"Хроніка
Коли пожежники прибули на місце події, власник будинку, погрожуючи рушницею, не підпускав їх до гасіння пожежі, при цьому стріляв у повітря. Також на місце події прибула поліція, але чоловік покінчив життя самогубством, застреливши себе з рушниці.
Наразі відомо, що вказаний чоловік був онкохворим, до цього вже палив свої будинки в селі.
НА НОВОГРАД-ВОЛИНЩИНІ ПРОВЕДЕНО ПОЖЕЖНО-ПРОФІЛАКТИЧНЕ ВІДПРАЦЮВАННЯ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ
Із початку 2019 року в Новоград-Волинському районі та місті спостерігається сумна тенденція до збільшення кількості пожеж. Основними причинами пожеж у зимовий період є порушення правил монтажу та експлуатації опалювальних приладів. Із метою доведення інформації про те, як убезпечити власне житло від пожеж, працівниками Новоград-Волинського міськрайонного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області здійснюється відповідна робота серед населення, зокрема, й шляхом проведення пожежно-профілактичних відпрацювань населених пунктів.
\"ХронікаПро це сайту Новограда-Волинського повідомила прес-служба Новоград-Волинського МРВ У ДСНС України у Житомирській області.
Так, 24 січня працівниками відділу проведено пожежно-профілактичне відпрацювання населених пунктів Ярунської сільської ради, а саме: сіл Ярунь та Гірки.
У населених пунктах виступили перед людьми стосовно дотримання правил пожежної безпеки в побуті, при експлуатації електромереж та систем опалення, правил поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів та правил поведінки на льоду.
Спільно з Ярунським сільським головою працівники здійснили подвірний обхід мешканців сіл. Особливу увагу приділяли незахищеним верствам населення (багатодітні родини, одинокі пристарілі та неблагополучні). Людям вручали відповідно розроблені інформативні листівки та експрес-інформації, в яких викладено основні вимоги правил пожежної безпеки щодо утримання опалювальних приладів.
Під час обходу надавались консультації щодо усунення виявлених у домівках порушень правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення та електромереж, наголошувалось на дотриманні правил безпеки при перебуванні на замерзлих водоймах, як вберегтися від провалу під кригу, а також доводились першочергові заходи, які потрібно вживати при виявленні вибухонебезпечних предметів.
ТРЬОХ ЗЛОЧИНЦІВ ЗАТРИМАЛИ ЗА ТИЖДЕНЬ
У місті Новограді-Волинському доволі складна оперативна обстановка та високий рівень вчинення майнових злочинів.
Про роботу кримінального блоку Новограда повідомив начальник поліції Житомирщини Вячеслав Печененко.
"У Новограді-Волинському оперативники розшукали і затримали двох, раніше судимих, місцевих жителів через кілька годин після вчиненого ними розбою на випадкового перехожого. У потерпілого із застосуванням ножа нападники відібрали особисті речі та верхній одяг. У затриманих усе викрадене вилучене.
Також у Новограді-Волинському поліцейські викрили 38-річного негідника, який із погрозами застосування холодної зброї відібрав мобільний телефон і гроші в одинадцятикласниці. Нині він затриманий. У ході розпочатого досудового розслідування чоловіка перевіряють на причетність до інших кримінальних подій" — зазначив очільник поліції.
СПОКУСИВСЯ НА МОБІЛЬНИЙ
Працівники сектору реагування патрульної поліції Новоград-Волинського відділу затримали чоловіка, який посеред міста відібрав у 17-річної дівчини мобільний телефон. Триває досудове розслідування.
25 січня до чергової частини Новоград-Волинської поліції надійшло телефонне повідомлення від 17-річної місцевої жительки. Дівчина повідомила про пограбування, яке сталося кілька хвилин тому.
За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група. Поліцейські опитали школярку та з’ясували, що на вулиці до неї підійшов незнайомець і, погрожуючи, став вимагати у дівчини гроші. Коли вона пояснила, що не має при собі коштів, вихопив із рук мобільний телефон та втік.
Налякана дівчина одразу побігла до найближчого будинку, де попросила зателефонувати до батьків і повідомити про подію у поліцію.
На розшук зловмисника були орієнтовані всі зовнішні наряди поліції, що працювали у місті. Вже за годину працівники сектору реагування патрульної поліції помітили схожого за описом чоловіка поблизу одного з магазинів. Його затримали.
Під час поверхневого огляду у кишені чоловіка поліцейські виявили викрадений гаджет. Затриманий 38-річний, раніше судимий, житель району визнав свою причетність до злодіяння.
Як повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Кононенко, досудове розслідування розпочато за ч.2 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством, подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 4 до 8 років.
ПОТЯГ ЗБИВ ПЕНСІОНЕРА
Надзвичайна подія на залізниці сталася 29 січня, близько 8 години, на перегоні «Вершниця — Новоград-Волинський».
Потяг травмував 73-річного місцевого жителя, його було госпіталізовано. Поліцією розпочато досудове розслідування.
На даний час відомо, що біля с.Вершниця Новоград-Волинського району потяг сполученням "Київ — Перемишль", що рухався в напрямку міста Львова, травмував пенсіонера, який рухався по залізничній колії. Чоловіка з травмами ушпиталили до реанімаційного відділення Новоград-Волинської лікарні.
Поліція розпочала досудове розслідування за ч.2 ст.276 (Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) КК України. Триває з’ясування всіх обставин події.
НА ТРАСІ "КИЇВ — ЧОП" ЛЕГКОВИК ВРІЗАВСЯ У ВАНТАЖІВКУ
ДТП сталася в ніч на 30 січня у Новоград-Волинському районі. Слідчими встановлюються всі обставини надзвичайної події.
Так, 30.01.2019 року, близько 01 години 30 хвилин, на 259-му км автотраси "Київ — Чоп", поблизу с.Повчине у Новоград-Волинському районі, водій автомобіля «Chevrolet Aveo», мешканець Рівного, зіткнувся з автомобілем «КрАЗ», що рухався попереду.
У результаті дорожньо-транспортної пригоди водій та пасажир автомобіля «Chevrolet» отримали травми у вигляді забоїв і ран. Їм було надано медичну допомогу.
Нині поліцейські встановлюють всі обставини події.
04141.com.ua