ПП «РІМ-Богдан» коментує трагічні події на Олевщині

ПП «РІМ-Богдан» коментує трагічні події на Олевщині

23.01.2019 року на сесії Олевської районної ради виступив депутат від Радикальної партії Володимир Рабош із депутатським запитом із приводу загибелі 20-річної Ірини Дворецької, відеозапис виступу доступний на сторінці групи «Інформаційний портал міста Олевськ» у мережі Facebook.


У своєму виступі депутат зазначив, зокрема, що 8 січня 2019 року, приблизно о 4 годині, мешканка с.Рудня-Хочинська Олевського району Ірина Дворецька, 1998 р.н.,
зайшла до автобуса перевізника «РІМ-Богдан», щоб доїхати до м.Олевськ. У неї не виявилося грошей на проїзд, вона пропонувала під заставу мобільний телефон, але водій і контролер висадили її посеред лісу біля зупинки с.Перга. Того ж дня староста с.Хочин звернувся до поліції із заявою про зникнення дівчини, а 10 січня її батько знайшов тіло дівчини в лісі. Також він звинуватив поліцейських у бездіяльності, оскільки за два тижні не були опитані свідки і родичі загиблої.
Депутат Володимир Рабош також зазначив, що за кермом автобуса був водій Олег Желінський (і оприлюднив знімок посвідчення водія), під колесами якого кілька років тому загинула дочка однокласниці цього депутата.
Емоційний допис депутата Володимира Рабоша був 23 січня 2019 р. швидко поширений у соціальній мережі Facebook.
На цей час допис уже видалений адміністрацією Facebook, але його передруки і дописи про подію із навмисно емоційними заголовками були поширені на кількох сайтах, що мають сумнівну репутацію.
Адміністрація підприємства «РІМ-Богдан» вважає за неприпустиме поширення засобами масової інформації неперевіреної, односторонньої інформації в гонитві за сенсаціями.
Разом із тим, низка ЗМІ, що мають високу репутацію, звернулися до керівництва підприємства за коментарем. Надаємо інформацію, отриману в результаті службового розслідування, проведеного на підприємстві.
ФАКТИ:
08.01.2019 року водій Желінський О.В., керуючи автобусом «YUTONG», виконував рейс за маршрутом «Житомир АС 1 — Копище через Коростень АС».
Близько 03:55, на виїзді із с.Рудня-Хочинська до автобуса зайшла дівчина віком приблизно 20 років (пізніше водій за описом упізнав Ірину Дворецьку), яку проводжав невідомий чоловік (вони разом стояли біля дороги, а після прибуття автобуса дівчина перейшла через дорогу до автобуса, а чоловік залишився стояти). За словами водія і контролера, вона виглядала так, наче була напідпитку, але вони утримуються від того, щоб стверджувати про те, що вона дійсно перебувала в стані алкогольного сп’яніння, оскільки не є медичними спеціалістами. Після відправлення від зупинки контролер запитала: «Куди вам їхати?». Відповідь дівчини: «До Олевська». Контролер сказала: «Двадцять чотири гривні». Дівчина відповіла: «Я зараз оплачу». Коли автобус від’їхав від зупинки близько 500 м, водій запитав: «Що з проїздом?». Дівчина стала шукати в себе у речах гроші, потім телефонувала декілька разів комусь, але їй не відповідали.
За цей час автобус доїхав до наступної зупинки «с.Перга», де зупинився. На зупинці в цей час знаходився легковий автомобіль «ВАЗ», в якому були люди. Після того, як автобус зупинився, один пасажир зайшов до автобуса, а другий — попросив відкрити багажник, щоб покласти туди сумку. Водій вийшов відкрити багажник, а коли повернувся, то дівчини вже в автобусі не було. Дівчина після зупинки вийшла з автобуса самостійно. Контролеру дівчина нічого не говорила. Після цього автобус поїхав далі за маршрутом. На час відправлення автобуса від зупинки легковий автомобіль залишався стояти на зупинці.
Відстань між зупинками «Рудня-Хочинська» і «Перга» складає близько 4,3 км, а відстань від зупинки «Перга» до села Перга складає 1 км.
У салоні автобуса на час описаних подій знаходилися 9 пасажирів, а взагалі з початку руху автобуса до зупинки «Перга» було 20 пасажирів, частина з яких виходили на маршруті, в основному — молодь.
Жодних пропозицій щодо розрахунку за проїзд, надання в заставу телефону з боку дівчини не було.
14.01.2019 року в ході розслідування поліцейськими був допитаний водій Желінський О.В., тому говорити про бездіяльність поліцейських немає підстав.
Додатково слід зазначити наступне.
Другого чи третього січня 2019 р. у соціальній мережі Instagram сестра загиблої на своїй сторінці «Наталія Дворецька» розмістила пост «Допоможіть знайти сестру», де просила знайти Ірину Дворецьку. Зараз цей пост і акаунт видалені.
Крім того, оскільки депутат Олевської районної ради від Радикальної партії Володимир Рабош звинуватив водія Желінського О.В. у тому, що під його колесами загинула дочка його однокласниці, слід також пояснити наступне. Кілька років тому водій Желінський О.В. виконував рейс «Житомир — Олевськ», керував цим же автобусом та зіткнувся із 15-річною дівчиною-велосипедистом, яка раптово виїхала на зустрічну смугу руху. Проведене розслідування прийшло до висновку про відсутність ознак злочину в діях водія. Разом із тим саме ця трагічна подія могла стати причиною можливого неприязного ставлення депутата Володимира Рабоша до водія Желінського О.В. і до підприємства-перевізника.
ПП «РІМ-Богдан» висловлює глибоке співчуття рідним та близьким загиблої Ірини Дворецької.
Закликаємо представників ЗМІ перевіряти інформацію в гонитві за сенсаціями та з’ясовувати точку зору всіх сторін.
Адміністрація ПП «РІМ-Богдан»