Відкрита першість міста зі швидких шахів відкрила нові імена

27 січня у гарнізонному Будинку офіцерів стартувала щорічна відкрита першість міста Новограда-Волинського зі швидких шахів. Турнір проводився на вшанування пам’яті Бориса Федоровича Дмитрука — активного громадського діяча, патріота України, фаната шахів, кандидата в майстри спорту і засновника Новоград-Волинського міського шахово-шашкового клубу.
25 січня 2019 року минуло шість років, як пішов із життя Борис Федорович, та справа його життя продовжує жити і згуртовувати мешканців нашого міста і району за шахівницею. Так і цього разу більшість провідних шахістів зібрались, щоб вшанувати світлу пам’ять видатної людини. Запорукою того, що шахи в Новограді продовжують розвиватися, є поява нових імен, які беруть активну участь у шахових баталіях. Так, відкриттям першості стала зріла гра А.М.Лепського.
Відповідно до регламенту, діяла швейцарська система: 7 турів, електронне жеребкування, 15 хвилин кожному учаснику до кінця партії. Головний суддя першості — Олександр Ткачук. У турнірі взяли участь 16 спортсменів, серед яких: 11 чоловіків, 3 юнаки, 2 дівчини.
Із першого туру зав’язалась безкомпромісна боротьба. Сліпий жереб вже у першому турі звів у протистоянні двох найкращих шахістів нашого міста — Віктора Слепченка та Миколу Маліновського. Партія пройшла у рівній боротьбі, логічним підсумком повинна була стати нічия, проте спортсмени боролися до кінця. У глибокому цейтноті Віктор провів свою останню атаку, але Микола вивернувся зі «смертельних» обіймів свого товариша та святкував перемогу.
Підкреслимо той факт, що рівний склад учасників передбачав рівну та безкомпромісну боротьбу на всіх дошках, жодному з шахістів не вдалося уникнути очкових втрат. Незважаючи на поразку в першому турі, Віктор Слепченко, набравши 5,5 очок із 7 можливих, посів першу сходинку в турнірний таблиці.
Друге місце — у Миколи Маліновського (5 очок із 7 можливих). Третю сходинку посів Анатолій Лепський, який також набрав 5 із 7 можливих очок, але за додатковими показниками став третім.
Наші вітання переможцю та призерам першості!
Кращим серед ветеранів став Анатолій Дощинський. Кращою серед дівчат — Анжеліка Макеєва; серед юнаків — Іван Заїка.
Віктор ЛАГОВСЬКИЙ, голова ради МШШК