ДО ДНЯ ПЕРЕМОГИ — МІСЯЧНИК ОБОРОННО-МАСОВОЇ РОБОТИ

9 квітня на плацу 30-ї окремої механізованої бригади відбулося урочисте відкриття місячника оборонно-масової роботи — щорічного заходу, що проводиться за ініціативи районно-міського Товариства сприяння обороні України і присвячується річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Перед старшокласниками та студентами, на яких головним чином і акцентується більшість заходів у рамках місячника, із вітальними словами виступили заступник голови РДА Микола Гриценко, заступник начальника управління освіти і науки міської ради Тетяна Ващук, голова районно-міської організації ТСОУ Валентин Вращук, голова районної організації ветеранів Петро Фатенко та офіцер відділення виховної роботи 30-ї ОМБр, майор Василь Стасієв.
До молоді звернулися із закликом берегти пам’ять про перемогу, шанувати подвиг земляків, які полягли на полях боїв у роки війни, доглядати за монументами й пам’ятними знаками, спорудженими на честь героїв.
Трохи згодом яскраве шоу показали військовий оркестр і розвідувальна рота бригади. Військові музиканти зіграли улюблене всіма попурі. А розвідники відтворили картину бою, максимально наближену до реальних умов. Для більшої наочності бійці застосували майже всі засоби імітації, що є на озброєнні, — вибухові пакети, димові шашки тощо.
І надалі одна із провідних ролей при організації заходів, передбачених програмою місячника, відводиться саме військовим місцевого гарнізону. Зокрема, вони планують влаштовувати дні відкритих дверей у військових частинах, під час яких юнакам і дівчатам демонструватимуть нинішнє озброєння та розповідатимуть про свою професію. Крім цього, військові сприятимуть в організації зустрічей молоді із ветеранами війни, братимуть участь в інших святкових заходах, пов’язаних із відзначенням Дня Перемоги.
У свою чергу Новоград-Волинська районно-міська організація ТСОУ 24 квітня проведе традиційне військово-спортивне свято за участю первинних організацій міста і району. А на початку травня, як і рік тому, відбудеться автопробіг місцями бойової слави. Щоправда, маршрут автопробігу ще остаточно не визначений, нині це питання знаходиться у стадії узгодження.
Олег БРЮХАНОВ