«Нова українська школа: від гасла — до реального втілення ідеї»

«Нова українська школа: від гасла — до реального втілення ідеї»

22 січня на базі Ліцею №4 за ініціативи інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради та партнерської підтримки видавництва «Ранок» відбувся педагогічний коучинг «Нова українська школа: від гасла — до реального втілення ідеї».
У заході взяли участь завідувач ІМЦ Наталія Ковальчук, методисти ІМЦ, заступники директорів закладів загальної середньої освіти, вчителі початкової школи. Серед запрошених: В.М.Лелюх, директор департаменту зв’язків із громадськістю видавництва «Ранок», О.В.Онопрієнко, кандидат педагогічних наук, завідувач відділу початкової освіти Інституту педагогіки АПН України.
Метою педагогічного коучингу є надання реальної допомоги вчителям початкової ланки у розвитку методичної компетентності, сприяння досягненню значимих і стійких змін у професійній діяльності. Участь у таких заходах стимулює інноваційну активність, зміцнює творчий потенціал, що є необхідним під час змін.
Учасники ознайомились із підручниками для початкової освіти видавництва «Ранок», розглянули основоположні принципи взаємодії в освітньому процесі, опанували універсальний інструментарій на шляху розвитку особистості, а також учились застосовувати інноваційні технології на прикладі викладання за новим Державним стандартом для початкової освіти.
Професійна компетентність педагога потребує постійного розвитку й удосконалення. Сучасний учитель повинен уміти сам і навчити учнів творчо опановувати нове, застосовувати знання у конкретних навчальних і життєвих ситуаціях, критично осмислювати здобуту інформацію, володіти вміннями й навичками саморозвитку, самоаналізу, самоконтролю та самооцінки. Впевнені, що такі зустрічі сприятимуть професійному зростанню педагогів.
Наталія МАРЧЕНКО, методист інформаційно-методичного центру