Виконком затвердив "нових-старих" перевізників і тариф на тепло

30 січня у великій залі Будинку рад відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради сьомого скликання. У засіданні, що проходило під головуванням міського голови Віктора Весельського, взяли участь 18 членів виконавчого комітету із 22 затверджених рішенням міської ради.
На початку засідання присутніх було поінформовано про стратегічні напрямки діяльності у сферах соціального захисту (будівництво центру надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс»), охорони здоров’я (будівництво хірургічного корпусу міськрайТМО), житлово-комунального господарства (ремонт доріг та тротуарів, встановлення вуличного освітлення), культури (підготовка до відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки), фізичної культури та спорту (будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу) тощо. Також очільник міста привітав із нагоди дня народження члена виконавчого комітету міської ради Олександра Куценка та вручив йому привітальний лист.
На порядок денний позачергового засідання виконавчого комітету було внесено два питання:

  1. Про встановлення фіксованої плати за послуги з централізованого опалення для житлових будинків без будинкових приладів обліку теплової енергії.

  2. Про міські автобусні пасажирські перевезення.


Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради Олександр Богданчук, у місті є 23 будинки, які не обладнані побудинковими лічильниками обліку теплової енергії. Це — 1-4-поверхові будинки, які не мають підвальних приміщень. Загалом 298 квартир, з яких мешканці 165 квартир отримують пільги та субсидії. Будинки з лічильниками обліку теплової енергії мають змогу регулювати об’єм теплоносія, що виключено в будинках без приладів обліку та значно впливає на тариф.
Враховуючи соціально-економічну ситуацію, що виникла, виконавчий комітету міської ради вирішив комунальному підприємству Новоград-Волинської міської ради "Новоград-Волинськтеплокомуненерго" упродовж січня-лютого 2019 року для нарахування плати за послуги з централізованого опалення для абонентів житлових будинків без будинкових приладів обліку теплової енергії застосовувати встановлений тариф у розмірі 60,81 грн. за 1 кв. м опалювальної площі без врахування проведення перерахунків, у залежності від температури зовнішнього повітря. У період березня-квітня 2019 року вказаний тариф підлягає коригуванню, в залежності від температури зовнішнього повітря, але не може бути вищим 60,81 грн. за 1 кв. м опалювальної площі.
Цим же рішенням управлінню житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності Новоград-Волинської міської ради протягом січня-квітня 2019 року доручено подати фінансовому управлінню Новоград-Волинської міської ради обгрунтування про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік для визначення розміру фінансової підтримки комунального підприємства Новоград-Волинської міської ради "Новоград-Волинськтеплокомуненерго" та відшкодування витрат, які виникнуть протягом вищезазначеного періоду.
Крім того, з метою виходу із ситуації, членами виконавчого комітету міської ради були обговорені питання щодо можливості переведення будинків без лічильників на індивідуальне опалення, перехід на альтернативний вид опалення, встановлення нових котлів тощо.
Т.в.о. начальника відділу підтримки муніципальних ініціатив і інвестицій, підприємницької діяльності, економічного аналізу та планування міської ради Олена Тімофєєва повідомила, що у зв’язку із закінченням 30 січня 2019 року договору на перевезення із ТОВ "Новоградтранссервіс" був оголошений конкурс на визначення перевізників для роботи на міських автобусних маршрутах загального користування за маршрутами №1, №2, №4, №8, №14.
Рішенням виконавчого комітету міської ради від 18.12.2018 року №867 були затверджені умови проведення конкурсу на визначення перевізників для роботи на міських автобусних маршрутах загального користування.
До конкурсного комітету, засідання якого відбулося 22 січня, надійшли заяви від двох претендентів на участь у конкурсі, а саме: ТОВ "Новоградтранссервіс" та ФОП Косянчук А.В.
Відтак, рішенням виконавчого комітету міської ради на період із 01 лютого 2019 року до 31 січня 2020 року дозвіл на здійснення міських пасажирських перевезень у звичайному режимі руху за маршрутами №1 «Лубчиця — Залізничний вокзал», №8 «Лубчиця — вул.Лесі Українки», №4 «вул.Дружби — Автовокзал (ринок)» надано ТОВ «Новоградтранссервіс».
Маршрути ж №2 «Автовокзал — М’ясокомбінат» та №14 «вул.Дружби — Залізничний вокзал» на період із 01 лютого 2019 року до 31 січня 2020 року обслуговуватиме ФОП Косянчук А.В.
За матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради