Як Віктор Леонідович писав заяву на звільнення… Віктору Леонідовичу

Як Віктор Леонідович писав заяву на звільнення… Віктору Леонідовичу

Директор Новоград-Волинської дитячо-юнацької спортивної школи управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Віктор Леонідович Борисюк цими днями написав заяву на ім’я міського голови В.Л.Весельського про звільнення із займаної ним посади. Своє рішення директор спортшколи пояснює тиском на нього з боку керівництва профільного управління, створенням умов, в яких неможливо працювати.
На захист свого директора став тренерсько-викладацький колектив ДЮСШ. Свою позицію колектив спортшколи виклав у листі на ім’я міського голови:
«Шановний Вікторе Леонідовичу!
Колектив дитячо-юнацької спортивної школи управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради (далі — ДЮСШ) схвильований щодо питання звільнення Борисюка В.Л. із посади директора ДЮСШ. Про можливі переміни колектив школи не було повідомлено, директор не обговорив це питання з тренерсько-викладацьким складом та адміністрацією ДЮСШ.
Борисюк Віктор Леонідович перейняв естафету керівництва ДЮСШ після смерті Єрмакова В.П. Протягом цього часу він зарекомендував себе як порядний, розумний, чуйний, витриманий, стійкий керівник, який досконало володіє питаннями фізичної культури та спорту і життєдіяльності школи, користується великою повагою серед колективу ДЮСШ та спортивного активу міста, знає потреби тренерів-викладачів.
Так сталося, що він став жертвою непрофесійних дій управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради. Під час свого керування ДЮСШ йому ставили завищені, нереальні задачі (відкриття відділення гімнастики в ДЮСШ, приміщення по вул.Єрьоменка, 6), які могли вирішитися тільки на рівні управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради. Все це призвело до того, що Борисюк В.Л. не витримав неправомірного тиску з боку управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради та написав заяву на звільнення, і не тільки він.
ДЮСШ має більшість відділень з олімпійських видів спорту та успішно працює під керівництвом Борисюка В.Л. Тренерсько-викладацький склад не розуміє, чому звільняється прекрасний спеціаліст однієї з найкращих спортивних шкіл Житомирської області. Адже результати говорять самі за себе. Колектив ДЮСШ проти звільнення Борисюка В.Л.
Колектив спортивної школи просить вас розглянути питання щодо начальника управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради, який, на думку тренерсько-викладацького складу, є не компетентний у багатьох питаннях фізичної культури та спорту, не захищає інтереси школи та не підтримує правила ділового етикету.
Колектив ДЮСШ просить вас детально розглянути ці питання та допомогти в їх вирішенні.

З повагою колектив ДЮСШ"

Цей лист від 26.01.2019 р. №10 за підписами 16 осіб було передано міському голові у понеділок, 28 січня.
У цей же день у спортзалі ДЮСШ відбулася зустріч тренерсько-викладацького колективу із заступником міського голови Оксаною Гвозденко, секретарем міської ради Василем Остапчуком, начальником управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Ярославом Цибою. На зустріч також прийшли три депутати міської ради: голова постійної комісії міської ради з питань соціальної політики, охорони здоров’я, освіти, культури та спорту Володимир Федорчук, а також депутати, котрі мають безпосереднє відношення до розвитку й підтримки спорту в місті, — Сергій Мельник і Олександр Стадник.
Тренерський колектив при особистій зустрічі підтвердив викладене у своєму листі. Зокрема, тренер з карате Петро Корнійчук в емоційній промові закликав органи місцевого самоврядування ставитися з більшою повагою до спортивної спільноти міста. Адже за останні декілька десятиліть про Новоград-Волинський чули в Україні і світі, головним чином, завдяки досягненням наших спортсменів. Натомість, за його словами, у Новограді здебільшого згадують про переможців тоді, коли треба "потиснути їм руку і сфотографуватися з ними".
Петро Корнійчук підкреслив, що більшість поїздок на змагання відбуваються за рахунок спонсорських коштів та коштів, зібраних батьками спортсменів. Якщо ж не їздити на змагання, то вихованці втрачають мотивацію, не бачать сенсу розвиватися, віддаючи заняттям спортом левову частку свого вільного часу.
У свою чергу представники влади почали наводити приклади фінансової підтримки розвитку спорту в місті. Зокрема, запровадження стипендій кращим спортсменам, придбання інвентарю для потреб відділень ДЮСШ тощо.
Заступник міського голови Оксана Гвозденко виступила на захист начальника управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Ярослава Циби. Вона зазначила, що начальник спортивного управління проводить роботу з депутатами щодо покращання фінансування галузі. А звинувачення щодо "порушення правил ділового етикету" перевела у площину робочих моментів. Мовляв, ви ж — чоловіки, тож, можете собі дозволити в окремих випадках поговорити "по-чоловічому".
Підсумком зустрічі стали два важливі моменти. По-перше, було погоджено, що на розгляд депутатів міської ради буде запропоновано проект рішення про створення посади бухгалтера у ДЮСШ. Це дасть можливість спортшколі самостійно розпоряджатися виділеними на заклад коштами, що дозволить спростити розрахунки з колективом при оформленні відряджень та проведенні змагань.
По-друге, Віктор Борисюк заявив, що відкличе свою заяву на звільнення.
Невдовзі потому В.Л.Борисюк зателефонував автору цього матеріалу і сказав, що його заява залишається в силі. Що за тих умов, які склалися, він повинен звільнитися, бо "йому все одно не дадуть працювати…" Втім, за день до здачі газетного номеру в друк Віктор Борисюк повідомив "Звягелю", що питання щодо його звільнення ще не вирішено і остаточно крапка над "і" буде поставлена після зустрічі з міським головою.
Газета "Звягель" також звернулася за коментарем до начальника управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Ярослава Циби. На дзвінок на стаціонарний телефон управління нам відповіли, що начальник у даний момент перебуває на нараді. Ми пояснили, з якого питання хотіли б отримати коментар, і залишили номер мобільного з проханням зателефонувати в будь-який час до здачі газети в друк. Втім, жодних дзвінків чи коментарів не надійшло.
Додамо, що газета "Звягель" відкрита для коментарів і роз’яснень щодо цієї ситуації для всіх зацікавлених сторін.
Олег БРЮХАНОВ
Фото автора